Un gălăţean a câştigat jumătate de milion de euro după ce a obligat mai multe tinere să se prostitueze. Le minţea că le duce la muncă în Irlanda

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost reţinut de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată. Alexandru Giuliano Ifrim a obţinut aproape 500.000 de euro din obligarea mai multor tinere şi adolescente la practicarea prostituţiei.

”S-a stabilit că, în perioada 2011 – 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, acţionând împreună cu o altă persoană, inculpatul I.A.G., în vârstă de 35 de ani, a recrutat direct şi nemijlocit prin inducere în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată şi cu privire la condiţiile de lucru, mai multe persoane vătămate minore şi majore.

Ulterior, le-a asigurat transportul, adăpostirea şi primirea în locaţii închiriate pe teritoriul Irlandei, le-a transferat în alte locaţii de pe teritoriul Irlandei sau din Irlanda în Italia şi invers, le-a supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale pe perioade cuprinse între două luni şi doi ani”, au precizat procurorii DIICOT Galaţi. Bărbatul a folosit constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, împovărând tinerele şi adolescentele cu datorii fictive şi beneficiind astfel de cea mai mare parte a sumelor de bani obţinute de victime din prostituţie (aproximativ 475.000 de euro).

Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada anilor 2011 – 2017, acţionând împreună cu o femeie, de 33 de ani, bărbatul de 35 de ani a recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată, cinci tinere, căroara le-a asigurat transportul şi cazarea pe teritoriul Irlandei şi Italiei. 

Îşi şantaja emoţional victimele

”Folosind constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de cea mai mare parte din banii obţinuţi, în acest mod, de victime (peste 230 000 de euro). Totodată, în perioada iunie 2011 – august 2012, acţionând în acelaşi mod, bărbatul ar fi exploatat  sexual o minoră, de 17 ani, obţinând de pe urma acestei activităţi suma de 125 000 de euro”, a precizat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii au stabilit, de asemenea, că, în perioada martie 2013 – martie 2015, cei doi ar fi determinat şi înlesnit unor femei practicarea prostituţiei, prin realizarea şi postarea de anunţuri pe site-uri de profil, prin facilitarea transportului şi prin punerea la dispoziţie a unor imobile, pe teritoriul Irlandei, obţinând aproximativ 120 000 de euro.


Pe 8 iunie, procurorii DIICOT Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate documente, medii de stocare şi corespondenţă, scrie și Viața Liberă Galați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Finanțele pandemiei: Bogații au devenit mai bogați, săracii s-au umplut de datorii

O româncă din Londra s-a refugiat în Suedia pentru a scăpa de carantina din UK. Iată ce a declarat ea la BBC