in

Un muzician rock român acuzat de simpatii legionare și naziste a ajuns să colaboreze cu poliția britanică

Liviu Hoisan era în anii 80-90 o figură destul de cunoscută, dar și controversată, în lumea rockului românesc. La 58 de ani, Hoisan a ajuns să colaboreze acum cu poliția din Marea Britanie, scrie Libertatea.

Hoisan, fondatorul grupurilor Strop (1981), Salt și Tectonic (1986), muzicianul a început cu totul altă viață, în Anglia, la Birmingham.

Până la suspendarea evenimentelor publice, Liviu Hoisan a fost supraveghetor de securitate la mai multe concerte, expoziții și alte manifestări de anvergură din centrul metropolei britanice.

„Comandorul Hoisan” la o manifestație a organizației Noua Dreaptă

În România, muzica lui Hoisan era apreciată mai ales de cei cu orientări extremiste, fiind de multe ori invitat la manifestații ale unor organizații precum Noua Dreaptă.

La Londra, folkistul Marian Stan își face trupă rock

Tectonic, primul grup de trash metal românesc, Comandorul Hoisan, Gruparea Industrială, Sub Semnul Crucii, au fost doar câteva titulaturi sub care Liviu Hoisan (muzician, programator, textier muzical și grafician) a urcat pe scenă. Poate inconștiența vârstei, atitudinea sa muzicală și vestimentară l-au transformat într-un client al vechii Miliții, mai scrie Libertatea.


Hoisan a absolvit cursuri de specialitate în domeniul securității publice în Birmingham Rezident de șapte ani în cel de-al doilea mare oraș al Regatului Unit, ”Comandorul Hoisan”, a absolvit cursuri și pregătire de specialitate în domeniul securității, este licențiat și participă la multe evenimente sociale ce au loc în metropola ce l-a adoptat, a doua ca mărime din Regatul Unit al Marii Britanii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
La ce trebuie să vă așteptați dacă vreți să mergeți în România de sărbători

Jeremy Corbyn, suspendat din Partidul Laburist. Fostul lider al partidului se confruntă cu acuzații de antisemitism