in

Un român beat i-a amenințat cu sabia pe polițiștii veniți să îl aresteze. A primit un an de închisoare

Un român de 39 de ani a fost condamnat la 12 luni de închisoare de Curtea din Maidstone, Kent, după ce a amenințat cu o sabie Ninja mai multe persoane, printre care și polițiști.

Ion Niță, de meserie reparator de acoperișuri, care locuiște Sittingbourne, Kent, și-a recunoscut fapta în fața instanței, după ce judecătorul a spus că spre norocul său nu a rănit grav pe nimeni.Potrivit kentonline.co.uk, pe 14 septembrie anul trecut, Niță băuse foarte mult și la primele ore ale dimineții asculta muzică tare în apartamentul său. Vecii au chemat poliția, însă nu a fost luată nicio măsură. Românul a continuat să bea, iar spre seară a sărit la băiatul vecinului său, Giorgian Cîrlan, de 22 de ani, căruia i-a pus sabia Ninja la gât.

Potrivit procurorului, tânărul s-a prăbușit și din cauza fricii a început să vomite. Apoi, Niță a coborât la parter, unde se află o firmă de taxi, unde i-a amenințat pe doi dintre angajați, Martin Keily și Jonathan Goodhew.

Keily a vrut să îi ia sabia din mână, însă românul i-a spus să nu se atingă de ea, deoarece este a sa cu acte în regulă. Apoi a încercat să îl lovească pe taximetrist cu mânerul sabiei. Speriat, acesta împreună cu colegul său s-au ascuns în toaletă.

La fața locului au venit trei polțiști, pe care Niță i-a amenințat cu moartea. Potrivit procurorului, ofițerii i-au spus să lase arma jos, însă acesta a ignorat avertismentul și le-a spus să se retragă. Atunci, polițiștii au folosit un spray iritant pentru a încerca să îl imobilizeze, însă Niță s-a mai repezit o dată cu sabia spre ei.

Avocatul inculpatului a spus că acesta consumase foarte mult alcool, împreună cu alți români care veniseră în vizită. „O dată ce începe să bea, nu se mai poate opri”, a spus apărătorul. „Este un băutor învederat și își pierde controlul atunci când consumă alcool. Este îngrozit de ceea ce a făcut și îi este rușine”, a mai declarat avocatul.

Potrivit kentonline.co.uk, Niță se află în Marea Britanie de șapte ani și este un muncitor care nu a mai creat probleme până acum. În cazul în care ar fi primit peste un an de închisoare, el risca să fie deportat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O avocată româncă, pe lista candidaţilor unui partid belgian pentru europarlamentare

Noul Cod Penal schimbă regulile în justiţie: 122 de deţinuţi au fost eliberaţi