in

Un român s-a înecat după ce a căzut de pe o stâncă în timp ce pescuia lângă Castelul Tintagel

Un român de 35 de ani s-a înecat, după ce a căzut accidental de pe o stâncă, lângă Castelul Tintagel, ancheta morții sale fiind finalizată ieri, 1 decembrie.

Legistul a spus că cei doi prieteni ai lui Laurențiu Ionuț Nițu au spus că se simt vinovați că nu l-au putut salva.

Românul lucra la un abator din Treburley, lângă Launceston, Cornwall.

Era un pescar pasionat și pescuia deseori împreună cu prietenii săi, la Tintagel.

Într-o declarație a lui Liviu Cojan, coleg și prieten, acesta spune că îl cunoștea pe Laurențiu de aproximativ patru luni, după ce s-a mutat în Marea Britanie din România.

Marți, 4 august 2020, Liviu a aranjat să meargă la pescuit cu Laurențiu. Alături de ei a mai venit un coleg și prieten, Petrică Moraru.


Liviu a spus că vremea era „ușor posomorâtă”, „părea că va ploua” și „era vânt”.

Din parcare, grupul a mers de-a lungul cărării, până a coborât pe niște stânci, din apropierea punctului Dunderhole.

Liviu a spus: „Ne-am oprit să pescuim dintr-o cornișă unde poți rămâne în siguranță și poți avea echipamentul cu tine. Pescuisem din acel punct și înainte.”

După ce și-au pregătit lansetele, Laurențiu și Petrică au coborât mai departe pe stâncă, să pescuiască, în timp ce Liviu a rămas în același loc.

Liviu a adăugat: „Laurențiu și Petrică erau la aproximativ patru metri mai jos de mine și îl vedeam clar pe Petrică, dar pe Laurențiu îl vedeam doar atunci când se înclina, deoarece o stâncă îmi împiedica vederea.”

Venit de câteva zile în UK, un român cade cu mașina într-un șanț cu apă. Două pasagere s-au înecat

„Am rămas în același loc pentru că, anterior, când mergeam la pescuit cu ei, mergeam mai jos unde erau ei și m-a udat un val.”

Liviu a spus că l-a văzut pe Laurențiu apropiindu-se de mare și că putea vedea valurile care se spărgeau lângă prietenul său.

El a spus: „L-am văzut în picioare și am privit în altă parte și când m-am uitat înapoi nu l-am mai văzut”.

„M-am uitat și l-am văzut în apă. Nu am putut ști cum a ajuns acolo, așa că nu știu dacă a fost măturat de val sau a căzut.”

„L-am văzut încercând să înoate și să strige după ajutor, dar curentul era prea puternic și a fost tras mai departe.”

Cei doi români au mers la locul unde îl văzuseră ultima dată pe Laurențiu, dar nu au putut ajunge la el, întrucât curentul îl trăgea spre larg.

Liviu și-a sunat soția, care vorbea engleză mai bine ca el, pentru ca aceasta să anunțe autoritățile, iar Petrică a urcat în parcare și a cerut ajutor unei femei de o casă din apropiere.

Liviu a spus: „În timp ce urcam, am ținut ochii la Laurențiu și am văzut că încă se mișcă, încercând să înoate.”

Femeia a sunat imediat la Garda de Coastă, iar cei doi au coborât din nou pe stânci pentru a monitoriza ce se întâmplă cu Laurențiu.

Au așteptat autoritățile, iar între timp Laurențiu era încă în mișcare, dar se depărtase și mai mult de mal. Apoi a părut să nu se mai mișcă și era cu fața în jos, în apă.

Garda de Coastă a reușit să îl scoată din apă, cu ajutorul unui elicopter și să îl ducă la spital. Din păcate, a murit patru zile mai târziu.

Concluzia legistului a fost că românul a fost în apă pentru 20 de minute, încercând să rămână pe linia de plutire, însă probabil că s-a epuizat și nu s-a mai putut menține.

„Nimic nu arată că a fost altceva decât un accident tragic”, a spus medicul legist.

Acesta a mai declarat că decesul a fost provocat de o pneumonie prin aspirație și de vătămarea cerebrală hipoxică datorată înecării cu apă sărată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Marea Britanie începe campania de vaccinare săptămâna viitoare. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat

Zeci de femei, printre care și românce, victime ale traficului sexual în Scoția. Cea mai tânără victimă are 13 ani