Menu
in

Un șofer român a dat cu camionul peste pălăriera Reginei. Femeia de 96 de ani a murit pe loc

Herta Groves, în vârstă de 96 de ani, ieșea dintr-o farmacie, situată în apropierea unei săli de concert, când bărbatul a dat cu mașina peste ea din greșeală.



Ioan Macovei, un român în vârstă de 57 de ani, se afla la volanul unei camionete în apropiere de Sala de concerte Wigmore, când a dat peste femeia care trecea strada, arată Evening Standard.

Incidentul a avut loc în aprilie 2016, însă procesul este în curs de desfășurare,  iar la termenul de marți, procurorul Cristopher Foulkes a precizat că din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum, cu câteva minute înainte să fie lovită, femeia ieșise dintr-o farmacie de pe strada Wigmore.

„Herta Groves a trecut prin fața camionetei chiar când șoferul accelerase la culoarea verde a semaforului. Ioan Macovei nu a putut să o vadă pe femeie prin parbriz, dar ea trebuia să fie vizibilă în oglindă (atunci când ajunsese lângă camion – n.red.)”, a spus anchetatorul în instanță.

Șoferul ar putea fi acuzat de conducere neglijentă. Potrivit anchetatorilor, femeia nu a trecut strada prin zona destinată pietonilor, ci a pășit direct pe pista pentru biciclete. Un polițist a precizat că pietonii care traversează strada prin zonă sunt „cel mai adesea confuzi”, din cauză că nu există o trecere semaforizată.

„În ciuda circumstanțelor, șoferul trebuia să fie atent”, a mai spus Cristopher Foulkes. Pe de altă parte, românul susține că înainte să accelereze s-a uitat în oglinzi, dar că nu a văzut-o pe femeie.

Herta Groves, cunoscută prietenilor drept Georgette, s-a născut într-o familie de evrei la Viena, dar a fugit din Austria înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Înainte să ceară azil în Marea Britanie, ea a ajutat numeroase femei să scape din Austria ocupată de naziști, primindu-le în casa ei unde le învăța cum să obțină viză de muncă peste hotare.

După ce a ajuns în Marea Britanie, la vârsta de 19 ani, a devenit creatoare de pălării și a ajuns milionară. Astfel, a pus bazele Companiei London Hat, printre clienții săi fiind inclusiv regina Elisabeta a Marii Britanii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version