Un student român în UK, prima persoană imunizată la centrul deschis pe Aeroportul din Iași: „În Anglia, vaccinarea încă nu este permisă persoanelor de vârsta mea”

Un român de 19 ani care studiază în Marea Britanie a fost prima persoană imunizată la centrul de vaccinare deschis la Aeroportul din Iași.

Pe 3 iunie, la Aeroportul Internațional Iași a fost deschis primul centru de imunizare fără programare unde se administrează serul Johnson & Johnson.

Primul care s-a vaccinat în cadrul centrului fără programare de la Aeroportul Internațional Iași a fost un tânăr de 19 ani. Ciprian Prisecariu a fost vaccinat cu serul Johnson & Johnson pentru a se putea întoarce la studii în Marea Britanie cât mai repede, fără a fi nevoit să facă și rapel.

„A fost foarte bine, nu am simțit nimic. Am ales să mă vaccinez, deoarece oricum vaccinul trebuie făcut de către toată lumea și consider că este mult mai simplă administrarea unei singure doze. Dacă nu mă înșel, aici este singurul loc unde se imunizează cu această doză și mai exact singurul loc fără programare. Eu studiez în Marea Britanie, momentan sunt în vacanță și peste o săptămână urmează să mă întorc la studii. În Anglia, vaccinarea încă nu este permisă persoanelor de vârsta mea și alt ser nu aș avea timp să fac, pentru că nu mi-ar permite timpul să aștept pentru rapel”, a declarat el pentru BZI.

Vaccinul Johnson & Johnson, aprobat pentru utilizare în Marea Britanie. Este necesară o singură doză

„Dacă am avut oportunitatea de a mă imuniza aici, am zis că de ce să nu o fac. Vaccinarea în Marea Britanie este permisă doar persoanelor cu vârsta peste 29 de ani. Cu siguranță viața mea se va schimba, poate nu chiar de când voi ajunge înapoi în Anglia, dar probabil de când se va elibera și pașaportul de vaccinare, voi putea călători liniștit din Anglia în România, fără să mai fiu nevoit să stau în izolare. Cel mai important va fi pentru mine că nu mă voi mai infecta”, a continuat Cosmin Prisecariu, prima persoană imunizată la centrul de vaccinare deschis la Aeroportul Internațional din Iași.

Centrul de imunizare a fost deschis chiar la intrarea în Terminalul T3 de la Aeroportul Internațional Iași, iar toată activitatea se desfășoară într-un singur flux.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Marea Britanie aprobă serul Pfizer pentru copiii între 12 și 15 ani

Casă fără canalizare construită lângă Cluj, preț dublu față de o locuință din Anglia