Menu
in

Un violator condamnat în România nu mai poate intra în Marea Britanie

Un infractor român condamnat pentru o serie de jafuri și violuri comise în 1999, a fost prins furând în Marea Britanie, în luna februarie a acestui an. Judecătorul a decis atunci ca acesta să aibă interdicție de a mai intra în Regatul Unit.

Romeo Zamfir, în vârstă de 37 de ani, a stat nouă ani în închisoare, în România, pentru infracțiuni comise în 1999, se arată în The Northampton Chronicle.



Poliţiştii din Northampton l-au arestat, în februarie pentru furt, şi i-au verificat cu această ocazie cazierul, după care i-au aplicat un index de urmărire. Zamfir a încercat în două rânduri să revină în Marea Britanie, însă a fost oprit la frontieră.

În dosarul lui Zamfir a fost pus un index de urmărie (…) pentru a ne asigura că dacă iese din ţară nedetectat şi apoi încearcă să reinter, va fi refuzat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

A încercat să intre în Marea Britanie prin aeroportul Luton în martie şi a fost refuzat, apoi a încercat să sosească în ţară prin Calais. Nu a trecut de controlul la vamă în ambele ocazii, mulţumită indexului de avertizare din dosarul său”, a mai spus acesta.

Detectivul Pete Windridge  a declarant la rândul său: “protejarea oamenilor care trăiesc, muncesc şi călătoresc în Northamptonshire este principalul nostru ţel şi muncim din greu pentru realizarea lui. Este încurajator să vedem că verificările de rutină pe care le-am făcut au identificat pe cineva care ar fi trebuit să fie monitorizat de poliţie în urma condamnărilor anterioare din ţara sa“.

Vom continua să verificăm trecutul tuturor celor pe care îi arestăm, inclusiv al străinilor, pentru a ne asigura că toate informaţiile relevante despre ei sunt cunoscute, pentru a continua să protejăm oamenii din Northamptonshire”, a încheiat acesta. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version