in

UNGARIA, noi restricții: Românii din Marea Britanie și alte țări, obligați să intre în carantină

Ungaria a decis noi restricţii în ce priveşte trecerea frontierelor, care vor intra în vigoare de miercuri, 15 iulie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului de tip nou, în urma reapariţiei unui număr mare de cazuri în mai multe ţări, a anunţat duminică şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează Reuters şi Magyar Hirlap.

Conform noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor “galbenă” şi “roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul străinilor care vin din ţări “galbene”, în timp ce intrarea cetăţenilor străini venind din ţări “roşii” va fi interzisă.

Din categoria “roşie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria “galbenă” se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. Tot aici intră şi Marea Britanie.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Croaţia, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria “verde”, a precizat responsabilul ungar.

Conform Reuters, aceste măsuri nu se aplică persoanelor în tranzit și transporturilor de mărfuri, însă controalele de sănătate se mențin.

Marea Britanie: Carantina obligatorie se încheie pentru 70 de state și teritorii. România nu este printre ele
Tragedie într-o stațiune de lux din Spania. Un britanic a plonjat peste un spaniol, de la etajul șapte al unui hotel de cinci stele. Amândoi au murit

BREXIT: Marea Britanie investește peste 700 de milioane de lire sterline pentru a-și asigura controlul la frontiere