Menu
in

Uraganul Lorenzo aduce ploaie și temperaturi scăzute în Marea Britanie

Temperaturi la pragul de îngheț și rafale de vânt de aproape 100 km/h sunt prognozate pentru următoarele zile pe durata trecerii „rămășițelor” uraganului Lorenzo deasupra Marii Britanii, relatează Press Association.

Serviciul de meteorologie britanic a avertizat cu privire la posibilitatea producerii, în zilele de joi și vineri 3 și 4 octombrie, a unor pene de curent și a unor probleme de transport pe căile rutiere, feroviare și de feribot, în Irlanda de Nord, sud-vestul Angliei și Țara Galilor.

Potrivit Met Office, furtuna, însoțită de ploi torențiale și viteze ale vântului de aproape 100 km/h, va atinge joi zonele de țărm din Irlanda de Nord.

În unele regiuni din centrul și estul Angliei, temperaturile nocturne ar putea atinge pragul de îngheț pe fondul pătrunderii unei mase de aer rece, din nord, a declarat purtătoarea de cuvânt a Met Office, Nicola Maxey.

O avertizare cod galben a fost emisă pentru ziua de joi în zonele de coastă ale Irlandei de Nord.

Uraganul Lorenzo a scăzut în intensitate și a fost retrogradat la categoria 1 pe scala Saffir-Simpson, care are cinci trepte, și este de așteptat să se transforme într-un ciclon tropical puternic atunci când se va apropia de Irlanda, joi după-amiază, a anunțat miercuri Centrul Național pentru Uragane din Statele Unite (NHC), citat de Reuters. Uraganul Lorenzo a atins miercuri dimineață Insulele Azore, provocând câteva incidente minore, precum copaci doborâți de-a lungul acestui arhipelag portughez din Oceanul Atlantic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version