Va costa o avere să dai telefon din Marea Britanie în România. Noile tarife de roaming începând de la 1 ianuarie

Începând cu 1 ianuarie 2021, românii nu vor mai beneficia de roaming la tarife naţionale în Marea Britanie. Reglementările europene privind „Roam like at home” nu vor mai avea statut obligatoriu pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar).

Această regulă a fost în vigoare până la data de 31 decembrie 2020.

Ce tarife vor aplica operataorii din România?

Orange va păstra promoțional actualele tarife și conditii de consum în Marea Britanie și Gibraltar până la 30 iunie 2021. După această dată, vor intra în vigoare costurile pentru apeluri internaționale pentru abonați, respectiv 0,36 euro pe minut și 0,14 euro pentru un SMS. Clienții care dețin o cartelă preplătită vor achita 0,30 euro pe minut și 0,12 euro pentru un SMS, informează ProTV.

Utilizatorii Digi Communication nu sunt afectați de Brexit întrucât aceștia nu au beneficiat de programul “Roam like at home” (RLAH).

În ceea ce privește Vodafone România, compania va menține tarifele actuale până la data de 30 iunie 2021, după această dată tarifele urmând a fi diferențiate în funcție de data la care a fost încheiat abonamentul. Pentru clienții Vodafone care au contractele încheiate înainte de 12 iulie 2019, tarifele în roaming sunt:

Apeluri efectuate local – 0,83 €/ min

Apeluri efectuate către RO – 0,83 €/ min

Apel international UE – 1,55 €/ minut

Apel international non-UE – 1,55 €/ minut

Apeluri primite – 0,6 €/ min

SMS trimis – 0,36 €/sms

Tarifele și condițiile utilizării roamingului în Marea Britanie pentru clienții companiei Telekom rămân aceleași.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) recomandă utilizatorilor români care vor călători în Marea Britanie să verifice în prealabil la furnizorul lor tarifele de roaming aplicabile, precizează instituția într-un comunicat. „Operatorii telecom din România nu mai au obligaţia legală să ofere utilizatorilor roaming la tarife naţionale în Marea Britanie. RLAH este un beneficiu garantat doar în interiorul Spaţiului Economic European – bineînţeles, nu există o interdicţie pentru furnizorii din România să păstreze în continuare Marea Britanie în sfera de aplicare RLAH, dar o astfel de decizie ţine strict de strategia comercială a fiecărui furnizor.

În orice caz, utilizatorii beneficiază de măsuri de protecţie şi în cazul călătoriilor în afara Uniunii Europene, precum mesajul de informare personalizat cu privire la tarifele de roaming aplicabile în statul vizitat sau atenţionarea cu privire la atingerea plafonului financiar de 50 de euro, fără TVA, pentru volumul de date consumat în roaming”, a explicat Eduard Lovin, vicepreședinte ANCOM.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spitalele din Londra intră în criză de OXIGEN din cauza numărului enorm de pacienți cu coronavirus

Adolescentă de 17 ani și-a atacat mama cu un satâr, în dimineața de Crăciun