Vaccinul Johnson & Johnson, aprobat pentru utilizare în Marea Britanie. Este necesară o singură doză

Vaccinul împotriva COVID cu doză unică Johnson & Johnson a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie, a anunțat azi, 28 mai, autoritatea de reglementare a medicamentelor.

Vaccinul, dezvoltat de lanțul farmaceutic Johnson & Johnson, denumit Janssen, s-a dovedit a fi eficient în proporție de 67% în prevenirea COVID-19 de formă moderată până la severă, unele studii sugerând că oferă, de asemenea, protecție completă împotriva internării în spital și deces, scrie SkyNews.

Într-o declarație, secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat: „Acesta este un impuls suplimentar pentru programul de vaccinare extrem de reușit din Marea Britanie, care a salvat deja peste 13.000 de vieți și înseamnă că acum avem patru vaccinuri sigure și eficiente aprobate pentru a ajuta la protejarea oamenilor de acest virus îngrozitor.”

A murit primul bărbat vaccinat anti-COVID din lume. Britanicul William Shakespeare avea 81 de ani

Marea Britanie a comandat 20 de milioane de doze de vaccin, despre care directorul medical adjunct al Angliei, profesorul Jonathan Van-Tam, a spus anterior că ar putea fi utilizat pentru grupuri de oameni greu accesibile, în cazul în care prezentarea pentru o a doua injecție nu este întotdeauna de succes.

Se consideră că autoritatea de reglementare, MHRA, s-a reținut de la aprobarea timpurie a vaccinului după ce în SUA s-au ridicat îngrijorări cu privire la o legătură cu cheaguri de sânge extrem de rare.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.8]

Gata cu hainele de iarnă. În Londra vine cu adevărat vara. Când se vor înregistra 25C

Marea Britanie nu mai are nevoie de români. Mii de cetățeni români, blocați să intre în Marea Britanie după Brexit. „Sunt suspectați că vin să lucreze”