Vaccinul Pfizer, mai puțin eficient în cazul persoanelor obeze. Ar putea avea nevoie de o doză mai mare

Vaccinul Pfizer ar putea să nu fie la fel de eficient în cazul persoanelor obeze. S-a constatat că acestea produc jumătate din anticorpi după ce au primit două doze, arată un studiu citat de Daily Mail.

Lucrătorii din domeniul sănătății supraponderali au generat doar jumătate din anticorpii împotriva Covid după ce au primit două doze de vaccin, comparativ cu persoanele sănătoase, arată studiul.

Cercetătorii italieni au spus, de asemenea, că persoanele obeze ar putea avea nevoie de un alt vaccin suplimentar sau de doze mai mari, pentru a le proteja împotriva bolii.

Deja se consideră că persoanele supraponderale sunt mai expuse riscului de a se îmbolnăvi grav sau de a muri dacă se infectează cu COVID-19, mai scrie publicația citată.

Oamenii de știință spun că acest lucru se poate datora faptului că este mai probabil ca acestea să aibă alte afecțiuni – precum diabetul și hipertensiunea arterială – care le fac mai vulnerabile.

Român de 34 de ani întors recent din Marea Britanie, mort de coronavirus

O greutate suplimentară poate duce la inflamarea constantă a sistemului imunitar, afectând funcția acestuia, potrivit experților.

Spre comparație, la persoanele sănătoase, inflamația se declanșează numai atunci când organismul luptă împotriva unei infecții.

Aproape o treime din adulții din Anglia și aproape 40% din SUA sunt clasificați ca obezi, potrivit estimărilor.

În studiu, 248 de participanți au primit două doze de vaccin Pfizer, la Institutul Ospitalieri din Roma.

Oamenii de știință au analizat sângele pentru nivelurile de anticorpi la șapte zile după administrarea celei de-a doua doze.

Rezultatele au arătat că, în timp ce cei care aveau o greutate normală aveau o concentrație mare (325,8), cei care erau obezi aveau, în medie, jumătate din acest nivel (167,1).

Studiul a inclus doar 26 de persoane obeze, ceea ce este considerat a fi un număr prea mic pentru a trage concluzii concrete.

Profesorul Ian Jones, virolog la Universitatea din Reading, a declarat pentru MailOnline că crede că cifrele arată „suspect de ridicate”.

„Este probabil vorba despre numărul mic (de participanți)”, a spus el.

El a adăugat că a fost o „constatare generală” conform căreia vaccinurile sunt mai puțin eficiente la persoanele obeze.

Nu este deloc clar de ce, dar poate fi legat de sindromul metabolic, care, la rândul său, are un efect knock-on asupra mai multor funcții celulare, inclusiv imunitatea, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nici un caz de gripă înregistrat în Marea Britanie de la începutul anului

Londra: Se întoarce vremea rece! Vezi cât vor scădea temperaturile în această săptămână