Menu

Vaccinurile au o eficiență redusă asupra variantei DELTA a COVID

Varianta Delta a coronavirusului, originară din India, dublează riscul spitalizărilor și are rezistență sporită în fața unor vaccinuri împotriva Covid-19, conform unui studiu publicat în revista medicală britanică The Lancet.

La studiu, realizat în perioada 1 aprilie – 6 iunie 2021, în Scoția, au participat persoane confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și internate în următoarele două săptămâni de la primirea rezultatului pozitiv. În acest studiu au fost incluse, de asemenea, persoane care au fost confirmate pozitiv la 2-3 zile după internare.

Cercetătorii au concluzionat că varianta Delta aproape a dublat numărul persoanelor internate în spitale, afectând îndeosebi persoanele care sufereau de comorbidități.

De asemenea, studiul susține că vaccinurile prezente pe piață ar avea o eficacitate mai scăzută în fața noii variante de virus. Astfel, după administrarea a două doze de vaccin, protecția oferită de Pfizer-BioNTech scade de la 92%, la doar 79%, în cazul infectării cu varianta din India. Pentru Astra-Zeneca, acest procent scade de la 73%, la doar 60%, în urma distribuirii a două doze.

40.000 de morți de COVID preconizați pentru această vară. Boris Johnson: „Este momentul să călcăm frâna”

Noile rezultate vin în condițiile în care Marea Britanie a prelungit cu încă 4 săptămâni menținerea unor restricții, anulând ridicarea acestora, inițial programată pe 21 iunie.

Aproximativ 90% din cazurile noi înregistrate sunt cu varianta Delta, conform The Guardian, citat de Radio Europa Liberă.

O campanie mult mai amplă de vaccinare poate preveni răspândirea atât a noii variante de coronavirus, cât și a celorlalte tulpini. Într-un mesaj postat pe Twitter, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că, la momentul actual, campania de vaccinare se mișcă mai încet decât răspândirea virusului.

„Ca să învingem pandemia, obiectivul nostru comun este să vaccinăm cel puțin 70% din populația lumii până la următorul summit G7”, a declarat acesta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version