in

Viața de lux a membrilor unei grupări de proxeneţi ce acționa în Marea Britanie, racolau fete prin metoda „loverboy”

O grupare de proxeneţi care acționa în Marea Britanie, cu tinere racolate în România prin metoda „loverboy”, a fost destructurată la Iași. Proxeneţii luau banii obținuți de fete și cumpărau locuințe sau mașini de lux.

Procurorii DIICOT Iași și polițiștii au făcut, marți, patru percheziții domiciliare în județul Iași, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.

Conform DIICOT, în perioada 2015 – 2020, mai multe persoane au recrutat, prin metoda „loverboy” sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe persoane vătămate, pe care le-au transportat în capitala Marii Britanii, unde au fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, au fost obligate la practicarea prostituţiei.

Banii câştigați de tinere erau însuşiți în totalitate de către traficanţi și investiți în locuințe și mașini de lux.

Astfel, potrivit Ziarul de Iași, polițiștii care au intrat în una din vilele proxeneților din localitatea Slobozia, au rămas uimiţi de luxul din interior: pe jos, marmură de cea mai bună calitate și mobilier scump. De asemenea, polițiștii au găsit în casă aproximativ 40.000 de lei, bani care au fost confiscaţi, la fel şi bolidul din curtea casei, evaluat la aproximativ 40.000 de euro. S-au mai confiscat telefoane mobile și diverse înscrisuri.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul pentru Afaceri respinge extinderea suportului financiar pentru angajaţi. Marea Britanie riscă un val de șomaj în masă

Londra, condamnat la închisoare după ce a distrus o pictură a lui Picasso, în valoare de 20 de milioane de lire sterline