Menu
in

(VIDEO) 10 ani de închisoare pentru un jaf de 500.000 de lire sterline

Încă un membru al bandei de români care a terorizat vreme de peste un an cartierele londoneze a fost condamnat la 10 ani de închisoare, potrivit Kilburn Times. Gheorghiță Purice, de 21 de ani, a făcut parte dintr-un grup de infractori care a dat lovituri în mai multe bijuterii londoneze, unde infractorii intrau în forță și spărgeau vitrinele cu ciocanele înainte ca poliția să intervină.

S-a stabilit că prejudiciul creat de aceștia de-a lungul timpului depășește un milion de lire sterline.



În luna martie 2012, banda a dat o lovitură la Bujuteria Raj din Ealing Road, de unde a plecat cu bijuterii în valoare de 500.000 de lire sterline, la acest jaf participând și Purice.

Unul dintre modurile în care lucra banda era deghizarea în femeie a unuia dintre jefuitori, care intra în bijuterie fără a trezi suspiciunea vânzătorilor și bloca ușa astfel încât ceilalți să poate intra mascați și să spargă vitrinele cu ciocanele.

Mai mult decât atât, infractorii se foloseau de grenade fumigene, pentru a crea panică și de diversiuni. Astfel, înaintea jafului de la Bijuteria Raj, aceștia au dat focu unei mașini din apropiere, pentru a distrage atenția autorităților.

Alte lovituri au fost date în Birmingham, Ilford, East Ham, Turnpike Lane și Walworth Road și Wembley. După jaful din martie 2012, Purice a fost identificat de poliție, dar a fugit in Belgia, unde a fost arestat pentru realizarea unui jaf similar, în mai 2012, fiind condamnat la patru ani de închisoare.

El a fost extrădat în Marea Britanie și acuzat de conspirație pentru comiterea unui jaf. Purice și-a recunoscut fapta, a fost condamnat, iar după ispășirea pedepsei va fi deportat în România.

Bijuterii de un milion de lire furate de un grup de români

Detectivul Andrew McGuire, de la Poliția Metropolitană, a declarat pentru Kilburn Times: „Purice face parte dintr-un grup mare de infractori români care au comis jafuri în toată Europa, de multe ori fiind înarmați cu ciocane, arme de foc și grenade paralizante. Cei mai mulți din acest grup sunt acum în arest pe continent și își așteaptă sentințele în Italia, Franța, Țările de Jos, Austria și Belgia.”

Imagini de la unul dintre jafurile „bandei cu ciocane”


„Însă fără ajutorul autorităților române și al Europol este clar că acest infractor periculos nu ar fi fost prins și condamnat.”

Ioan Gavriluț, 27 de ani, Marius Andrei Barbu, 26, Gheorghe Macovei, de 24 de ani și Iulian Culba, de 23 de ani, au fost închiși pentru rolul lor în jaful de la o bijuterie din Wembley, în luna martie a anului trecut.

Jefuia magazinele de bijuterii deghizat în femeie

De asemenea, în august 2013 a fost prins Vasile Bogdan, de  35 de ani, cel care intra în magazinele de bijuterii deghizat în femeie,

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version