in

VIDEO – Criminalul român care a îngrozit Anglia și-a recunoscut fapta: „A fost un accident. N-am făcut rău la nimeni în viața vieților mele”

Românul care acum cinci ani a omorât cu sălbăticie o femeie în liniștitul orășel Bosham, din Sussex, a recunoscut totul în fața polițiștilor veniți să îl aresteze.

Cristian Sabou a mărturisit că, la momentul crimei, ar fi făcut parte dintr-o grupare de hoți de locuințe care terorizau regiunile din jurul Londrei, scrie observator.ro.

În toiul nopții a intrat într-o vilă de 1,6 milioane de lire sterline și a ucis o femeie de 55 de ani, proprietara unei galerii de artă.

Totul se întâmpla pe 29 decembrie 2013, în West Sussex, la 130 de kilometri distanță de Londra.

Valerie Graves, o femeie de 55 de ani, proprietara unei galerii de artă, era omorâtă cu o brutalitate ieșită din comun.

În noaptea crimei, victima se află în casă alături de mama sa, sora și cumnatul ei. Toți dormeau când a avut loc tragedia. Criminalul a pătruns, fără să fie auzit de cineva, a omorât-o pe femeia de 55 de ani și apoi a dispărut.


Casa unde a avut loc omorul valora, în 2013, 1,6 milioane de lire sterline şi aparținea unor prieteni de familie, plecați în vacanță în Costa Rica.

Elizabeth Yardley, criminalist Universitatea din Birmingham: „Cineva a intrat în casă, cu intenția unui jaf, și este surprins să găsească pe cineva acolo, iar individul a reacționat în funcție de aceste circumstanțe”.

În primii doi ani de la crimă, 10.000 de oameni au fost chestionați de polițiști, trei mii de localnici au dat probe ADN și au fost luate 600 de declarații.

Un tânăr de 22 de ani a fost arestat în 2014, dar eliberat din lipsă de probe. A fost una din cele mai mari anchete ale poliției britanice.

Cumnatul victimei spunea la momentul respectiv: „îi implorăm pe cei care au informații să meargă la Poliție. Cineva trebuie să stie ceva, îi implorăm să vorbească cu Poliția”.

Crima a fost subiect și pentru mai multe documentare de televiziune, iar pe capul criminalului a fost pusă o recompensă de 10 mii de lire sterline. Fără niciun rezultat, însă. Până astăzi.

Bărbatul a fost reținut în urma unei acțiuni comune a polițiștilor români și britanici și a recunoscut. Criminalul susține că “s-a întâmplat un accident”: „Vă spun sincer că nu am vrut să-i fac rău. A fost un accident. M-a pus cineva să intru în casa aia că a fost vorba că sunt bani acolo și lucruri de valoare şi m-au pus pe mine. Am picat la mijloc, în capcană și de frică s-a întâmplat. Vă spun sincer, n-am făcut rău la nimeni în viața vieților mele”.

Bărbatul stătea cu chirie în municipiul Dej de mai mult timp, iar vecinii nu au bănuit nicio clipă că tânărul este un criminal periculos, mai arată observator.ro.

Cristian Sabou va fi extrădat în Anglia unde anchetatorii vor să afle dacă în noaptea crimei a acționat singur, dacă făcea parte dintr-un grup de hoți și cine sunt ceilalți complici ai săi.

Român suspect de crimă în Anglia, arestat la Dej. Cazul este nerezolvat de 6 ani

Român acuzat de moartea violentă a unei britanice. Ucisă cu un ciocan, în timp ce familia era în camera alăturată

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un muncitor român de 38 de ani a murit de SIDA la un spital din Bournemouth, în sudul Angliei

A încercat să intre prin efracție în Palatul Buckingham. Regina era acolo