in

VIDEO – Cutremur resimțit în sudul Angliei. „Am crezut că o să cadă casa pe mine”

VIDEO – Cutremur resimțit în sudul Angliei. „Am crezut că o să cadă casa pe mine”

Locuitorii din Bedfordshire, Buckinghamshire și Hertfordshire au raportat că au simțit un cutremur, în această dimineață. Mișcarea a fost confirmată și de poliția din Leighton Buzzard, Bedfordshire.

Potrivit Daily Mail, Institutul de Studii Geologice din Marea Britanie (BGS) a confirmat, la rândul său, că investighează rapoartele unui cutremur descris de martori ca „o mare explozie”.

Alții au anunțat BGS că au simțit ca și când „un vehicul greu ar fi trecut prin fața ușii cu mare viteză”, iar alții au susținut că „locuința li s-a scuturat serios”.

Imagini înregistrate de o cameră de supraveghere dintr-o casă din Leighton Buzzard, Bedfordshire, epicentrul cutremurului, arată intensitatea mișcării seismice.

Cel care a filmat a scris pe Twitter, la filmul cu câinii lui care fug speriați: „De fapt, am crezut că o să cadă casa pe mine”.

Aproximativ 610.000 de persoane locuiesc în zonele afectate, conform Centrului Seismologic European-Mediteranean.

Noua Britanie, cutremur DEVASTATOR. ALERTĂ de tsunami!

Cutremurul s-a simțit în jurul orei 8.45 și a avut un epicentru la adâncimea de 6,2 mile.

Cutremurul a durat cinci secunde, suficient pentru a-i băga în sperieți pe localnici care nu sunt obișnuiți cu astfel de fenomene în Marea Britanie.

O femeie a adăugat pe rețeaua de socializare: „Tocmai am avut un cutremur în Leighton Buzzard, vă pot spune că nu a fost distractiv, într-un apartament la etajul al doilea.”

Un altul a scris: „Dragă 2020, a fost cu adevărat necesar un cutremur în Leighton Buzzard pe lângă toate celelalte? Avem deja destule.”

Cei de la Poliția din Bedfordshire au glumit pe pagina de Twitter a instituției: „Deși nu a fost un incident major, s-a confirmat că au fost aduse resurse suplimentare pentru a curăța mizeria creată de cafeaua inspectorului de serviciu”.
Dezastru în Marea Britanie: Sute de mii de concedieri din cauza pandemiei de coronavirus

Dezastru în Marea Britanie: Sute de mii de concedieri din cauza pandemiei de coronavirus

Adunările a mai mult de șase persoane, interzise în Marea Britanie. Vor exista și excepții

Adunările a mai mult de șase persoane, interzise în Anglia. Vor exista și excepții