in

VIDEO – Descinderi în forță ale Poliției din Manchester. Români, printre victime ale sclaviei moderne

Poliția din Manchester a făcut în această săptămână 24 de arestări în rândul traficanților de persoane, scrie Manchester Evening News.

 

La arestări au participat și polițiști din Europa de est, de unde vin cele mai multe bande de traficanți, dar și majoritatea victimelor. În ultimele 12 luni, în regiunea Manchester au fost salvate 89 de persoane din mâinile traficanților, o creștere cu 900% față de 2012, scrie Manchester Evening News.

Printre victimele ultimilor traficați arestați se aflau români, maghiari și albanezi, dar și persoane din Asia.

Descinderile în forță au avut loc la o fabrică de produse din carne de pui (vezi video)

Trei dintre cei reținuți, Sajid Dalal, 41 de ani, Anisha Dalal, 37 de ani Ebrahim Dalal, de 79 de ani, au fost acuzați de infracțiunea de servitute în temeiul Legii Sclaviei moderne. Suspecții urmează să apară în instanță la curtea din Bolton.

În urma intrării în vigoare a Legii Sclaviei moderne, anul trecut au fost arestați peste 70 de suspecți.

 

Poliția din Manchester colaborează, de asemenea, cu structurile de poliție din România și Ungaria, pentru a încerca oprirea de la sursă a activităților legate de traficul de persoane, se mai arată în articol.

Unul dintre șefii Poliției Manchester, Russ Jackson, a declarat că a fost deja în Ungaria, și că a avut o întâlnire cu unul dintre atașații de la Ambasada României din Londra, iar următoarele luni și le va petrece în România, pentru a studia problema traficului de persoane.

Russ Jackson: „Autoritățile vecinilor noștri est-europeni sunt disperate să facă ceva în legătură cu acest flagel. Ei îl consideră o problemă, la fel ca și noi.”

Sclavia se petrece chiar sub nasul nostru, cu bărbați, femei și copii. Acestora li se promite o viață mai bună, un loc de muncă bun, și securitate financiară pentru familiile lor. Realitatea este adesea una legată de violență, intimidare și mizerie“, a avertizat Jackson.

El a amintit cazuri de prostituție și de lucrători exploatați în fabrici prin constrângere și control. „Există amenințări de genul: ai un copil, știm unde locuiește. Știm unde stă familia ta”, explică polițistul.

„Apelul meu este ca în astfel de cazuri victimele să încerce să ajungă la noi. Ele sunt prima noastră prioritate”, a mai declarat el.

„Există, de asemenea, un fenomen tot mai mare cunoscut sub denumirea de bordeluri «pop-up». Acestora li se face reclamă și funcționează în hoteluri. Facem un apel la lucrătorii hotelieri să ne anunțe în cazul în care observă ceva suspect”, a ținut să precizeze Jackson.

Imagini din casa groazei din Preston. Două adolescente din România erau sclave sexuale aici

Româncă „întreprinzătoare”, deportată din Marea Britanie. Deținea o rețea de bordeluri

Românce violate, amenințate și bătute. Li se promisese că vor lucra la un hotel

Români judecați pentru exploatare sexuală, viol și organizarea unui bordel

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Banca Angliei nu crede în Brexit: Băncile vor părăsi Marea Britanie

Dialog halucinant în Ministerul Afacerilor Externe: ”Îmi bag p…, noi nu avem lege”