in

UPDATE – VIDEO șocant! Atac inspirat din atentatele teroriste. Cinci români, spulberați pe trotuar de un șofer englez beat


Conform ultimelor informaţii oficiale obţinute de consulul României la Londra, care a luat legătura și s-a deplasat atât la spitale cât şi poliţie, cinci cetăţeni români au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti King’s College London şi Royal London Hospital, după incidentul de duminică, în care bărbat a fost arestat pentru conducerea periculoasă și în stare de ebrietate, după ce a rănit cinci români în sud-estul Londrei.

Autoturismul condus de acesta a lovit mai mulți trecători înainte de a se izbi de un zid în zona Bellingham.Patru cetăţeni români sunt internaţi, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale.

Autorităţile britanice continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

De asemenea, Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, se va deplasa, în cursul zilei de mâine, la cele două unităţi spitaliceşti pentru a-i  vizita pe cetăţenii români. Misiunea diplomatică menţine legătura cu autoritățile locale, unităţile spitaliceşti, precum şi cu familiile cetăţenilor români implicaţi, în vederea acordării de asistenţă consulară.

Cinci români au fost răniți, dintre care unul este în stare gravă, după ce un șofer englez i-a lovit intenționat cu mașina personală, pe trotuar.

Potrivit Daily Mail, incidentul șocant s-a petrecut duminică, 26 februarie, lângă Catford Bus Garaj, în Bellingham, sudul Londrei.

Potrivit martorilor, acțiunea șoferului a fost deliberată. Unul dintre cei cinci români, în vârstă de 25 de ani, se află la spital, în stare critică. Cei cinci români lucrau la o spălătorie auto din zonă, scrie Daily Mail.

Martorii au povestit că au văzut un om plin de sânge care a luat-o la fugă pe stradă, după șofer, strigând „F… you!” și „de ce ai făcut asta?”, înainte de sosirea poliției.

Alte două persoane rănite, cu vârste de 35 și 25 de ani sunt în stare gravă, dar stabilă, mai scrie publicația britanică, în timp ce alți doi bărbați, de 26 și 46 de ani au leziuni care nu le pun viața în pericol.

Șoferul a fost reținut de poliție și arestat sub suspiciunea de conducere periculoasă și conducere sub influența alcoolului.

O înregistrare video făcută la scurt timp după accident arată cum trecătorii au încercat să le acorde asistență celor cinci români secerați de șoferul britanic ce pare să se fi inspirat din atentatele teroriste. Cu toate acestea, Poliția Metropolitană a declarat că nu sunt suspiciuni de terorism.

Șoferul a fost dus la un spital din Londra, cu un traumatism cranian.

Un martor ocular a declarat pentru Daily Mail: „Am văzut mașina cum circula pe șosea, apoi a apăsat accelerația până la podea și a lovit cinci persoane, după care a intrat în zid. I-a lovit intenționat”.

O trecătoare a spus: „Fratele meu și cu mine am ieșit din casă să mergem la biserică și am auzit țipete. M-am dus să văd ce s-a întâmplat acolo, erau doi bărbați pe jos care nu se puteau deplasa și mai era o femeie. Erau un tip cu sânge pe față care îl urmărea pe un altul, îmbrăcat în negru, în jur de 30 de ani. Cel cu sânge pe față striga «f… you!»

„Cred că sunt români, locuiesc în spălătoria auto”, a mai spus femeia. Și aceasta crede că șoferul i-a lovit intenționat.

Un alt martor a spus că a auzit că șoferul s-a certat cu românii de la spălătorie și s-a întors să se răzbune.

Reacția Ambasadei României la Londra

„Ambasada României la Londra are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 26 februarie 2017, în care o maşină a intrat într-o mulţime de pietoni, în Bellingham, Londra.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia victimelor şi cauzele producerii accidentului.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice române nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de acest incident.

Ambasada României la Londra monitorizează situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.”

 
Vești bune: românii nu mai depind de programul operatorilor când trimit bani internațional!

Sfârșitul liberei circulații în Marea Britanie se apropie. Theresa May: „În martie preluăm controlul granițelor”