in

Vine Brexitul! Mașina unei familii de români, vandalizată în Cornwall


Doi soți români care operează propria companie de taximetrie s-au trezit cu mașina vandalizată, cu doar câteva zile înainte de ieșirea Marii Britanii din UE.

Potrivit Cornwall Live, soții Dragoș și Mirabela Robatzchi locuiesc în Helston și au împreună compania Hellis Cab Agency.

Cei doi soți locuiesc în Cornwall, sud vestul Angliei, de patru ani, iar acum trei zile s-au trezit cu cauciucurile de la mașină tăiate. Mai mult, cineva aruncase în autoturismul lor cu fecale de câine.

„Suntem agenți de transport pentru Consiliul Cornwall, transportăm la școală copii cu dizabilități și dacă nu suntem la timp la adrese pierdem contractele, veniturile și aproape tot”, a spus Mirabela.

„Muncim din greu pentru ceea ce avem și trăim o viață decentă cu cei doi copii ai noștri. Nu avem probleme cu nimeni”, a continuat ea.

Dragos a adăugat: „Când am văzut că aveam un cauciuc spart, ne-am gândit că poate este un accident, deoarece mergem în unele locuri cu drumuri proaste. Concurența în Helston este foarte mare, există prea multe taxiuri, dar mâine (vineri) este Brexit, deci există și foarte multă ură.”

„Muncim din greu în fiecare zi, nu încălcăm legea, ne plătim impozitele și încercăm să ajutăm oamenii. Nu merităm acest lucru”, a mai adăugat el.

Dragoș a spus că a fost agresat de două de când este în Cornwall, dar aceste incidente au fost în urmă cu câțiva ani și până la Brexit nu a mai avut probleme.

„Este ca o bombă cu ceas și aceste incidente se petrec în toată țara. Nu-mi exprim eu părerea cu privire la Brexit, deoarece nu am ce să spun, dar noi angajăm oameni, este cu siguranță o situație complexă”, a mai spus Dragoș.

„Vom continua să muncim și să ne facem treaba. Nu vom lăsa acest lucru să ne descurajeze. Noi creăm locuri de muncă private, nu luăm afacerile altor companii”, a mai adăugat el.

Cuplul a spus că va raporta problema la poliție mai târziu.
Ieșirea Marii Britanii din UE nu afectează tarifele de roaming europene

Adio, Europa, după 47 de ani. Ultima zi a Marii Britanii în UE