in

Violată și forțată să se prostitueze. Proxenetul o amenința că îi va ucide copiii dacă nu i se supune


Un român de 33 de ani a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni, inclusiv sclavie modernă și viol.

Acesta a adus o femeie din România în Marea Britanie, ca prostituată, apoi a violat-o și a lovit-o într-un apartament din Coventry.

Robert Petre, în vârstă de 33 de ani, a întâlnit victima în România, în luna februarie a anului trecut și a amenințat-o că îi va ucide copiii dacă nu va fi de acord cu cererile sale.

Femeia, în vârstă de 20 de ani, a fost ținută într-un apartament din oraș, unde a fost violată și lovită de Petre.

Victima a fost astfel forțată să facă sex cu mai mulți bărbați, inculpatul luând banii pentru el însuși.

La câteva săptămâni după sosirea în Marea Britanie, victima a reușit să fugă și să raporteze incidentul la o secție de poliție.

Petre a fugit din Marea Britanie, însă a fost prins în România și extrădat, în iulie 2018.

Pe 20 decembrie, Petre a fost găsit vinovat de fapte de viol, mai multe vătămări corporale, proxenetism și organizarea sau facilitarea călătoriei unei alte persoane în vederea exploatării, a decis Curtea din Warwick. Petre își va afla pedeapsa la o dată ulterioară.

„Robert Petre a amenințat că va ucide copiii victimei dacă aceasta ar refuza să vină în Anglia și să se prostitueze”, a declarat procurorul.

Victima a avut curajul să descrie ce i s-a întâmplat, iar juriul l-a găsit vinovat de aceste delicte grave”, a continuat acesta.

Detectivul inspector Dave Andrews, de la poliția din Warwickshire, a spus: „Aș dori să transmit un omagiu curajului victimei în acest caz.”

„Petre și-a controlat victima prin amenințarea ce îi va ucide copiii care au rămas în România. Condamnarea lui ar trebui să servească drept avertisment pentru alții care doresc să exploateze persoanele vulnerabile”, a mai declarat polițistul.
Comisia Europeană, pregătiri pentru Brexit fără acord. Plan de URGENȚĂ

21 decembrie. Primul mort al Revoluției de la București. Mihai Gâtlan „Rockerul” avea 19 ani și a fost împușcat la Sala Dalles