in

Violator român, încalcă ordinul de extrădare din Marea Britanie: „Nu am știut că Irlanda de Nord este în Regatul Unit”

Un violator român condamnat și extrădat din Marea Britanie a încălcat decizia instanței, locuind la Belfast fără a informa autoritățile.

Nicușor Bratu a susținut că nu știa că Irlanda de Nord face parte din Regatul Unit.


Bratu, în vârstă de 47 de ani, a stat ilegal în Belfast mai bine de un an, înainte de a fi arestat miercurea trecută.

El a recunoscut intrarea ilegală în Marea Britanie și nu nerespectarea cerințelor de notificare.

Curtea Magistraților din Belfast a fost informată, de asemenea, că românul mai avea o condamnare pentru un viol comis în România, în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Când a venit în Marea Britanie, în 2017, a fost supus unei obligații de a informa poliția cu privire la orice schimbare de adresă în termen de trei zile, fiind apoi extrădat.

Însă Bratu s-a întors în Irlanda de Nord, în luna iulie 2018.

El a locuit și a lucrat în Belfast, din acel moment, dar nu a înregistrat nicio adresă la poliție.

„El spune pur și simplu că nu credea că Irlanda de Nord face parte din Marea Britanie, ci credea că este doar Irlanda”, a declarat apărătorul său.

Judecătorul adjunct al districtului l-a pedepsit pe român cu două luni de închisoare și îl va extrăda din nou la ispășirea pedepsei.Conservatorii au câștigat, Brexitul e mai aproape. Ce se schimbă pentru români, de la pașapoarte la muncă

Surpriză, există un politician care se bate pentru românii din UK: «Dreptul de ședere să se acorde automat fără a fi necesară înregistrarea din partea cetățenilor europeni care muncesc în Marea Britanie»