in

Violențe la Londra, în Trafalgar Square. Ciocniri între manifestanții anti-rasism și cei de extremă dreaptă

Ciocniri violente au izbucnit azi, 13 iunie, între manifestanții BLM și cei de extremă dreaptă, la Londra, în apropierea Columnei amiralului Nelson din Trafalgar Square.

Conflictele au izbucnit și în stația de metrou Waterloo, în timp ce aproximativ 1300 de persoane continuă să manifesteze în centrul Londrei.

Și în alte părți ale Angliei, zeci de mii de persoane s-au adunat la manifestații anti-rasism, cele mai multe proteste fiind pașnice, cu conflicte izbucnite și în Bristol și Newcastle.

Aproximativ 1.000 de protestatari din Londra au ignorat cererile de a se întoarce acasă, după ora 17:00, și au rămas în Trafalgar Square – unul dintre punctele principale ale protestelor din Londra.

Cel puțin un bărbat a fost atacat – se crede că este un susținător al lui Tommy Robinson, unul dintre liderii extremei drepte din Anglia – de mulțimi furioase în Piața Trafalgar. Bărbatul rănit a fost lovit cu pumnul și trântit la pământ, fiind scos de poliție din mijlocul mulțimii furioase.

Londonezii, avertizați să rămână în case, să nu iasă în centru în acest weekend. Extrema-dreaptă pregătește „violență și dezordine” în oraș


Aproximativ 300 de protestatari Black Lives Matter s-au îndreptat apoi spre stația Waterloo, urmărindu-i pe cei din grupul de manifestanți ai extremei drepte.

Au fost aruncate fumigene și sticlele în timp ce poliția încerca să-i protejeze pe oamenii aflați pe treptele stației, scrie Daily Mail.

Poliția Metropolitană a confirmat că cinci persoane au fost arestate pentru violență, agresiune împotriva poliției, deținerea de arme ofensive și deținerea de droguri de clasa A.

În total, 15 persoane – inclusiv doi polițiști – au fost tratate pentru răni la protestele de la Londra. Șase dintre pacienți, toți membri dintre manifestanți, au fost duși la spital.

Tommy Robinson a promis într-un videoclip postat pe social media weekendul trecut că va vizita sâmbătă capitala pentru a se proteja monumentele istorice ale orașului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Breaking News: UPDATE – A fost publicată lista țărilor spre/dinspre care se reiau zborurile comerciale

Fermierii britanici și-au dat seama că lucrătorii români sunt indispensabil. «Trebuie să le arătăm mai mult respect»