in

Vreme neobișnuit de caldă în Marea Britanie. Vezi cum va fi vremea de Paștele Ortodox


După un weekend în care vremea a fost neobișnuit de caldă pentru această perioadă, meteorologii spun că sunt așteptate ploi și furtuni, iar temperaturile vor scădea în fiecare zi în această săptămână.

Pe tot teritoriul Marii Britanii sunt așteptate ploi torențiale și furtuni, ca urmare a unei zone de presiune joasă ce va trece peste teritoriu și va “destabilizează atmosfera” la sfârșitul săptămânii, adică exact în perioada în care românii și ceilalți ortodocși sărbătoresc Paștele.

Potrivit BBC Weather, temperatura se va “răci treptat”, pe măsură ce se vor avea loc mai multe averse de ploaie și furtuni.

Marți, 22 aprilie va mai fi cald și destul de mult soare, însă va exista riscul unor averse, iar temperatura va scădea de la 24 la 20 de grade Celsius.Potrivit meteorologilor, aerul mai rece dinspre Atlantic va duce la scăderea treptată a temperaturii.

Miercuri sunt așteptate ploi și furtuni, iar temperatura va scădea și mai mult, până la 18-19 grade.

Pe măsură ce se apropie weekendul, temperatura va continua să scadă, astfel încât duminică, 28 aprilie, sunt așteptate 14-15 grade Celsius cu risc ridicat de ploaie.

Potrivit Evening Standard, britanicii au avut parte, în weekendul care a trecut, de temperaturi record, de până la 24 de grade Celsius.

De asemenea, populația s-a confruntat și cu o adevărată „bombă cu polen”, din cauza încălzirii neobișnuite, care a crescut riscul rinitei alergice la persoanele sensibile.

Căldura a dus la eliminarea mai devreme a polenului de mesteacăn, copac ce se găsește în majoritatea parcurilor și pe străzile din Anglia.
Jumătate din teritoriul Angliei este deținut de mai puțin de 1% din populație. Vezi cui aparține, de fapt, această țară

Violențe în Irlanda de Nord. Separatiștii irlandezi de la Noua IRA recunosc uciderea jurnalistei Lyra McKee