in

Zeci de mii de euro găsiți la 5 șoferi de tir români care duceau imigranți ilegali în Anglia


80.000 de euro au fost găsiți la 5 șoferi de TIR din Cluj care făceau curse internaționale între Franța și Anglia. Toți cinci au fost arestați și făceau parte dintr-o rețea transfrontalieră de trafic de imigranţi.

Autoritățile din Franța au emis, la sfârșitul lunii mai, un Ordin european de anchetă, în baza căruia DIICOT Cluj a efectuat 18 percheziții, în județele Aba și Cluj, la mai mulți șoferi.

Potrivit anchetatorilor, cinci clujeni au fost reținuți, miercuri, 12 iunie, urmând să se judece mandatul european de extrădare emis pe numele acestora.

Potrivit autorităților din Franța, rețeaua a obținut 400 de milioane de lire sterline din transportul de imigranți.

Ca mod de operare s-a reținut că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două ramuri.

În ceea ce privește ramura românească a grupării infracționale s-a stabilit că aceasta era condusă de un cetățean român, în vârstă de 41 de ani, care se ocupa de recrutarea, plata și organizarea trecerii imigranților cu șoferi români.

O altă ramură a grupării se afla în Anglia, iar investigațiile arată faptul că aceasta era condusă de un cetățean de origine kurdă care se ocupa de recrutarea însoțitorilor imigranților în Regatul Unit al Marii Britanii și în Franța.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare efectuate pe teritoriul României, au fost ridicate telefoane mobile și alte mijloace de comunicare, detectoare de metale, o pușcă cu aer comprimat (supusă autorizării), arme albe, înscrisuri și peste 80.000 de euro.

Începând cu anul 2016, a fost constituit un grup infracțional organizat, din cetățeni români și străini, care au acționat în mod coordonat, în ceea privește trecerea imigranților, majoritatea  kurzi și iranieni, către Regatul Unit al Marii Britanii, prin Franța (la Calais), Belgia și Olanda (la Rotterdam). În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 2016 – 2018,  rețeaua, formată din peste 60 de persoane, a facilitat trecerea a aproximativ 300 de migranți în Anglia.

Un grup de români trecea imigranți kurzi și iranieni în Regatul Unit. Sute de treceri frauduloase în Marea Britanie
Document incendiar. Acuzații de fraudare masivă a votului în diaspora

Cursa WizzAir Constanța-Londra, întârziere de 24 de ore. Ce spun reprezentanții companiei