in

Imagini strâmbe la ministerul diasporei…și nu doar atât

Care or fi diferențele dintre fostul Departament al românilor de pretutindeni și actualul Minister al Diasporei? În afară de un ministru ”plin” și ceva fonduri suplimentare, nu s-a schimbat absolut nimic. Nicio revoluție, nicio strategie nouă, nimic din ce ar putea să indice o transformare.

Eram pe punctul de a trece cu aceeași lehamite mai departe, dar un val de demagogie ministerială tocmai a trecut prin Italia: secretarul de stat de la ministerul diasporei, Ovidiu Iane (foto 1), ne anunță la un forum economic că ”vom fi oriunde românii din diaspora vor avea nevoie de sprijinul nostru. Vom denunţa ilegalităţile şi vom încuraja românii victime ale unor abuzuri, să denunţe. Nu mai putem permite ca într-o Europă unită să existe cetăţeni de categoria B. Ministerul Românilor de Pretutindeni, eu personal, vom lupta cu toate instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a proteja românii din diaspora”…știu ce senzație au românii din diaspora când citesc asemenea ”ieșiri”…

A trecut valul crizei românilor din Sicilia, nu se mai știe nimic. Se promiteau comisii, forumuri de dezbateri, întâlniri la nivel înalt. Nu s-a mai făcut nimic, Sicilia a revenit în atenția ministerului doar la spectacolele cu Maria Ciobanu. Acolo e venit secretarul de stat, Ovidiu Iane. Ciocârlia României nu putea să cânte fără o prezență ministerială… n-avea cum.

Continuarea în Gazeta Românească

Carne de struț din România, importată în UK. Degustare în Grays

Statistica i-a numărat pe românii din străinătate: «Sunt două milioane». Datele ONU spun altceva