in

A început scenariul. Siegfried Mureşan: ”Guvernul împiedică accesul românilor din diaspora la vot”

Așa cum era de așteptat, după ce puțini români s-au înscris pentru a vota prin corespondență și după ce MAE a anunțat 444 de secții de vot în străinătate, cam același număr cu cele de la europarlamentare, se pregătește iar scenariul haosului la secțiile de vot din diaspora, cu scandal și cozi. Haos de care opoziția a profitat mereu.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan pregătește deja terenul. Aflat la Focșani, Mureșan a declarat:

„ Oamenii vor să meargă la vot şi în diaspora mai mult decât oriunde altundeva.

Reprezentanţii PNL se întâlnesc săptămânal cu românii din diaspora, în toată ţările UE şi chiar şi în afara Europei. (…) Pe 18 octombrie, vom avea la Bruxelles un mare eveniment, în care se vor întâlni conducerile organizaţiilor din diaspora ale PNL cu acest scop – să fim mobilizaţi la maxim pentru ziua alegerilor, atât pentru primul tur, cât şi pentru al doilea tur. Obiectivul nostru este să popularizăm votul în diaspora în rândul cât mai multor cetăţeni.

Vom face o evaluare foarte precisă a numărului de secţii, vom informa prin toate canalele pe care le avem românii din diaspora cu privire la procesul electoral, cu privire la secţiile de votare, cu privire la modalitatea în care vor vota, şi de îndată ce avem această evaluare vom şi comunica dacă considerăm că numărul de secţii este suficient sau dacă iarăşi, ca de atâtea ori în trecut, Guvernul împiedică vădit, prin mijloace la vedere sau nu, accesul românilor din diaspora la vot“, a spus Siegfried Mureşan.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Toți cei care au o condamnare penală, nu vor mai avea voie să intre în Marea Britanie, după Brexit

Fiul Vioricăi Moise, ucisă în teribilul accident din Ialomița: «Luna viitoare urma să vină la noi, în Anglia»