in

Alegeri parlamentare: MAE recomandă alegătorilor români din străinătate să se înscrie din timp în Registrul Electoral

În primele două luni de la debutul perioadei de înscriere, în Registrul Electoral figurează 891 cereri din partea cetăţenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate care doresc să voteze la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an. 698 dintre aceste cereri vizează votul prin corespondenţă, iar 193 vizează organizarea de secţii speciale în apropierea domiciliului/reşedinţei.

Înscrierea în Registrul Electoral a debutat la 1 aprilie şi se va încheia aproximativ cu trei luni înainte de data alegerilor, care urmează să fie stabilită, conform legii, prin hotărâre de Guvern.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte tuturor alegătorilor din străinătate că în acest an au la dispoziţie – pe lângă votul la secţiile de votare organizate în localurile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi institutelor culturale româneşti – posibilitatea de a vota prin corespondenţă sau la secţii de votare speciale înfiinţate în localităţi unde cel puţin 100 de persoane solicită acest lucru. Pentru exercitarea votului prin corespondenţă sau la o secţie special înfiinţată în apropierea domiciliului/reşedinţei este obligatorie înscrierea în Registrul Electoral.

De asemenea, MAE recomandă tuturor românilor care doresc să îşi exercite dreptul fundamental la vot la alegerile parlamentare de anul acesta să se înscrie din timp în Registrul Electoral. Pentru înscrierea în Registrul Electoral, alegătorii trebuie să parcurgă paşii de AICI

Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, precum şi a Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni a organizat sesiuni de informare cu comunităţile locale de români şi a pus la dispoziţie cetăţenilor români din străinătate informaţii referitoare la desfăşurarea scrutinului electoral parlamentar din anul 2016.

Informaţii detaliate despre desfăşurarea în străinătate a scrutinului electoral pentru Parlamentul României din anul 2016 se regăsesc la secţiunea dedicată de pe site-ul MAE: www.mae.ro/parlamentare-2016.


Sursa: Comunicat de presă

CITITI MAI MULT:

Se dă drept preot și cere bani de la trecători. Nu îi dai, te afurisește!

Avertisment pentru americani. Evitaţi să mergeţi în Europa în această vară!

Regina Angliei va apărea pe coperta revistei Vanity Fair, alături de cei 4 câini ai săi

„Marea Britanie este cea mai coruptă ţară din lume”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Chili con carne

Santorini – frumuseţe naturală şi o experienţă de neuitat