in

Ce promite candidatul USR Dan Barna: Scutiri de impozite pentru românii care se întorc acasă

Propunerea candidatului USR la prezidențiale, Dan Barna, de a acorda scutiri de impozite pentru românii care se întorc a fost atacată de economiști, dar nici românii din străinătate nu sunt convinși că ajunge pentru a fi tentați să se întoarcă.

Analistul economic Valentin Ionescu a declarat, pentru vice.com: „E foarte facil pentru toți politicienii să dea bani de la buget sau să ofere scutiri. O asemenea măsură încalcă principiul neutralității fiscale, este discriminatorie, pentru că stabilește un regim fiscal diferențiat, și este neconstituțională întrucât în Constituție avem art. 16 care stipulează egalitatea de tratament în fața legii.

Dar în primul rând o astfel de măsură este nerealistă. De ce s-ar întoarce cetățenii români, odată stabiliți în străinătate, având o situație, slujbă și copilul la școală acolo? Cine le garantează lor că în România vor avea un venit apropiat, o locuință adecvată și niște servicii similare cu cele de care beneficiază acolo unde își au rezidența? Un om când pleacă dintr-un loc în altul cântărește niște avantaje și dezavantaje. El nu ia în considerare doar un singur tip de avantaje, precum cele fiscale. Este superficial să vii cu o astfel de propunere.”

Vice.com a întrebat mai mulți români din diaspora dacă o scutire de taxe i-ar face să se întoarcă în țară.

Unul dintre cei care au răspuns este Anamaria, 27 de ani, Senior Care Assistant la Reading, Marea Britanie, plecată din țară de cinci ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


Uraganul Lorenzo aduce ploaie și temperaturi scăzute în Marea Britanie

Români exploatați în agricultură în Gloucestershire. O persoană a fost arestată