in

Cei mai mulți români care se întorc acasă de Paști sunt din Marea Britanie

Mai mult de jumătate dintre românii care se întorc acasă de Paști vor zbura de pe aeroporturi din Marea Britanie, Germania și Italia, iar prețul mediu al biletului către diferite aeroporturi de sosire variază între 85 EUR (Timișoara) și 192 EUR (Iași), potrivit unui studiu realizat de Vola.ro.

Paștele a fost întotdeauna principala ocazie pentru români care studiază sau lucrează în afara țării să se întoarcă acasă, iar numărul celor care vin înapoi crește în fiecare an.


În 2018, a avut loc o creștere cu 30% a zborurilor de Paști cu destinația finală în România, iar procentul este aproximativ același în 2019, potrivit unei analize Vola.ro.

Din totalul românilor care vin în țară pentru vacanțe, peste 26% provin din Marea Britanie, 16,9% din Italia și 12% din Germania, în timp ce alte aeroporturi importante de plecare coincid cu țările cu numeroase diaspore românești: Belgia, Franța și Spania (8-9%).

Bucureștiul este aeroportul românesc cu cel mai mare număr de sosiri în această perioadă. Prețul mediu al unui zbor către București în această perioadă este de 163 EUR pe persoană.VIDEO – Britanicii se distrează copios pe seama a doi români beți. I-au poreclit Stan și Bran de România

Candidat PSD la europarlamentare: „Românii din diaspora sunt bombardați cu știri false despre țara lor”