in

Centrele comunitare: Statul român simulează pe bani grei ajutorarea diasporei

Cântarea României, festivalul de la orașe și sate, se mută în diaspora. În acest scop, guvernul României înființează căminele culturale. În lege se numesc „ centre comunitare ”, dar având în vedere destinația lor, mai potrivit ar fi cămine culturale, destinația lor fiind de locație pentru „proiecte și programe cu caracter cultural, educativ, artistic în scopul promovării realităților istorice, a tradițiilor, a obiceiurilor, valorilor naționale și a identității lingvistice.” Limba de lemn în care este formulată legea nu dă multe speranțe.

Legea centrelor comunitare în străinătate fusese semnată de Klaus Iohannis în urmă cu un an, dar a rămas în sertar până ieri, când guvernul a adoptat o hotărâre de modificare la această lege. Nu înseamnă că va fi și aplicată, hotărârea de guvern va trebui aprobată de Parlament, apoi urmează promulgarea la Cotroceni, și încet, încet ne apropiem de următoarea perioadă electorală când va fi numai potrivit să se detoneze bomba cu bani. Pentru că de mulți bani este vorba, de chirii și salarii la nivelul țărilor gazdă, de posturi comode pentru clienții puterii de la București, de proiecte pe cât de costisitoare, pe atât de inutile.




Modificările aduse legii nu fac decât să ne sporească perplexitatea.

De exemplu se mimează voința comunității: „Procedura de înființare a centrelor va fi inițiată ca urmare a solicitării adresate misiunilor diplomatice din statele de reședință sau Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, semnată de cel puțin o treime dintr-un minimum de 5.000 de cetățeni înregistrați la misiunile diplomatice”.

La nicio misiune diplomatică nu este înregistrată vreo persoană, pentru simplul fapt că nu există un registru, catalog, tabel sau bază de date, orice nume ar avea, pentru înregistrare. Sunt înregistrați, dar la Oficiul Pașapoarte, nu la „misiuni”, cei cu Pașaport CRDS, cetățean român cu domiciliul în străinătate.

Deci prima condiție e să fie 5.000 de cetățeni înregistrați la o singură misiune diplomatică, DIN CARE o treime, adică minim 1667 de înscriși să semneze solicitarea de înființare. Cine inițiază lista cu semnături? Ambasada? Obligatoriu, dacă trebuie verificată apartenența la mulțimea celor înscriși.

Continuarea în Gazeta Românească.

Se înființează Centre Comunitare Românești în diaspora. Veți avea programe cultural-educative la discreție

Parlamentarii români se gândesc la diaspora. Vor Centre Comunitare în străinătate!

Controlul diasporei? Iohannis a dat undă verde Centrelor Comunitare sub controlul Bucureștiului

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]




Încep negocierile UE – Marea Britanie. Theresa May: „Suntem pregătiți să renunțăm la orice acord cu UE”

Englezii, revoltați din cauza unor nomazi din România. „Și-au făcut tabără în parc. Au pus și garduri”