in

Dăncilă ne vrea acasă: «Să creăm condițiile ca românii să se întoarcă acasă»


Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la întâlnirea cu PSD Diaspora, că Guvernul încearcă să facă tot posibilul ca românii să se întoarcă în țară și a subliniat că mulți dintre aceștia au plecat din România din perioada 2005 – 2007 și “atunci când se închideau școli, spitale, se tăiau salarii și pensii”, potrivit Agerpres.

“Avem români foarte deștepți. Acolo unde lucrează au generat încredere în ei, că au adus plusvaloare. De ce să venim doar cu cei care au greșit în fața legii? Și în alte țări sunt care au greșit și alte țări au cetățeni care au greșit, dar nu-i scot pe aceia în față, ci pe cei care aduc plusvaloare. (….)

Aceste lucruri nu trebuie să se mai întâmple în România, trebuie ca noi aici, toți cei care avem o responsabilitate, care ocupăm funcții înalte în statul român să facem tot ce este posibil ca despre România să se vorbească frumos pentru că acest lucru îi ajută pe cei din diasporă, să facem tot ce este posibil să creăm condițiile ca românii să se întoarcă acasă pentru că aceasta este calea dreaptă pe care să o urmăm.

Cum să facem acest lucru? Prin ceea ce am început: creșterea salariilor, locuri de muncă bine plătite, crearea condițiilor în localități”, a afirmat Dăncilă, la întâlnirea de la Mamaia cu membri ai PSD Diaspora, potrivit unei înregistrări publicate pe facebook de unul dintre participanți.

Ea a spus că Guvernul trebuie să continue programele care să-i ajute pe românii care să întorc în țară să-și dezvolte propria afacere. 
Premierul a mai spus că trebuie o mai bună relaționare între Guvern și diaspora, menționând că mulți dintre români au plecat atunci când se tăiau pensii și salarii.

” Sunt oameni care au plecat mulți dintre ei pentru că nu au avut încotro. Lupta politică este foarte acerbă. Spun unii ‘au plecat din cauza voastră’. Nu, sunt oamenii care au plecat din 2005, 2006, 2007, de-a lungul timpului. Au plecat atunci când se închideau școli, spitale, se tăiau salarii și pensii. Nu trebuie să uităm acest lucru.

Este adevărat că nici noi nu am făcut încă totul, dar cred că trebuie o mai bună relaționare între Guvern și diaspora. Trebuie să vedem care credeți că sunt elementele necesare pe care noi să le implementăm să vă puteți întoarce acasă”, a transmis Dăncilă. 

Ea a mai spus că își dorește să se întoarcă acasă cât mai mulți români, însă a transmis un mesaj și pentru acei conaționali plecați care nu au în plan să mai revină în țară.

“Cei care vor să rămână în statele unde au plecat pentru că s-au obișnuit acolo, și-au creat familii acolo, să spună cu mândrie că sunt români și să nu le mai tremure vocea niciodată, să creadă toți din jurul lor că România este o țară frumoasă, cu oameni deștepți, destoinici și onești și aici tradițiile sunt cele mai frumoase din lume și pot să se convingă când ne vor vizita țara”, a mai spus Dăncilă.

Jumătate dintre românii din străinătate nu vor să se mai întoarcă acasă. Care sunt motivele?
Irlanda. Românul care și-a dat foc la mașină se destăinuie: „Eram în depresie”

Cheltenham: Român mort de beat intră cu mașina într-un pub și refuză alcooltestul