in

Gabriela Firea înființează un birou pentru românii din străinătate la Primăria București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că Primăria București va înființa un birou special pentru românii care muncesc în străinătate.

Potrivit Ziua News, biroul îi va ajuta pe românii care vin în vizită în țară să-și rezolve diferite probleme administrative.

„Am decis înființarea unei structuri care să se ocupe de problemele românilor care muncesc în afara granițelor țării, un birou pentru diaspora, care va avea două componente. Pe de-o parte, românii care vin în România să-și viziteze rudele, sau în concediu, sau au nevoie de urgentă de acte, de avize, de documente, de autorizații, să fie sprijinite pentru obținerea acestor acte, legal bineînțeles, dar într-un timp mai scurt, dat fiind că nu pot să stea prea mult în țară”, a declarat Gabriela Firea, la ședința CGMB.

Edilul a mai declarat că pe de altă parte, familiile celor care muncesc în afara granițelor ar trebui să fie sprijinite să aibă un suport „pentru toate nevoile care sunt de natură socială, de educație, de sănătate sau alte motive”.

Proiectul a fost votat, miercuri, în ședința CGMB.

„Se înființează Biroul Politici și Strategii pentru Diaspora în cadrul Direcției Generale Situații de Urgență, Statistici și Strategii – Direcția Statistici și Strategii. Înființarea acestui birou are în vedere elaborarea strategiei Primăriei Capitalei a programelor și planurilor anuale de acțiuni proprii pentru românii din diaspora”, se arată în proiectul de hotărâre votat miercuri, 31 iulie.


Cât a plătit Gabriela Firea pentru investigațiile medicale de la Londra. Pandele: „Am mers la o clinică privată”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
ȘOCANT! Cum trăiau 26 de români într-o casă cu trei camere din Brent – VIDEO

Boris Johnson, aproape de a pierde majoritatea în Parlamentul britanic. Liberal democrații au câștigat un nou fotoliu de parlamentar