in

În diaspora s-ar putea vota timp de O SĂPTĂMÂNĂ la alegerile prezidențiale


Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente, a declarat pentru Digi24, după o întâlnire cu reprezentanții mai multor instituții, că își propune introducerea votului electronic şi celui prin corespondență până la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

Președintele AEP a explicat o soluție viabilă este prelungirea votului în diaspora la o săptămână.

„Vom lua specialiştii noştri cu ceilalți specialişti de la instituțiile pe care le-ați văzut acolo şi ne vom aşeza la masă să vedem care este posibilitatea şi împreună Administrația Prezidențială, cu Preşedintele României şi cu Guvernul vom căuta o soluție fezabilă ca până la prezidențiale să se rezolve această problemă a votului în principal, în străinătate”, a declarat Mitulețu-Buică.

Alegeri Europarlamentare: Vezi câți români au votat în Marea Britanie

PNL câștigă alegerile europarlamentare. Alianța USR PLUS – preferata diasporei

„A fost la un moment dat o temă, această temă rămâne de actualitate, dacă printre soluțiile propuse va fi această temă cu siguranță ne vom gândi și la acest posibil vot anticipat, că așa se poate numi, vot anticipat”, a declarat președintele AEP cu privire la prelungirea votului timp de o săptămână în diaspora.

„Votul anticipat înseamnă că se votează, se introduce în plic, se pune în aceeași urnă, se închide secția de votare în fiecare zi și în ultima zi se deschid voturile anticipate. Am văzut această procedură în alte state la care am fost în misiuni de observare, deci există această posibilitate cu siguranță”, a explicat acesta procedura de vot.
Marea Britanie: Copiii români de la International Karate Styles Federation, medalii la Campionatul Național Britanic de Karate

Un român dădea spargeri de locuințe în Watford. Zeci de mii de lire sterline pagubă