in

Încă o țară din UE își închide granițele pentru români: „Sunteți pe lista neagră”

De la 1 august, românii nu mai pot intra nici în Danemarca fără „un motiv întemeiat”. Țara noastră a intrat și pe „lista neagră” a danezilor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

În acest sens, cetățenii români vor intra în Danemarca numai în baza listei „motivelor întemeiate” elaborată de autoritățile daneze competente, însă nu vor mai fi acceptate călătoriile în scop turistic sau în baza rezervării a 6 nopți de cazare, anunță Ministerul de Externe al țării respective.

Pentru informații detaliate privind lista „motivelor întemeiate”, consultați https://copenhaga.mae.ro/local-news/2343, îndeamnă Ambasada României la Copenhaga.

Totodată, danezii sunt sfătuiți să nu călătorească în România, însă dacă este necesar, la întoarcere, aceștia vor sta în carantină timp de 14 zile.

Un român întors în țară din Marea Britanie este cercetat penal. A declarat la graniță că venea din Austria ca să scape de izolare

Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei ”motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca.


Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.

Austria, decizie bombă: CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru toate persoanele care intră din zonele de risc, chiar dacă prezintă test negativ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Nordul Angliei, în carantină de azi, 31 iulie. Creștere a cazurilor de coronavirus. Poliția ia măsuri pentru a bloca accesul la plajele din Bournemouth

Gata cu pandemia. Romii au ocupat din nou centrul Londrei. Și-au pus corturile pe Park Lane, lângă Hilton