in

Iohannis promite mai mulți parlamentari în Diaspora: «Avem un milion de votanţi, trebuie să fie mai bine reprezentați”

Preşedintele Klaus Iohannis a promis că va discuta cu liderii partidelor politice pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă Diaspora.

”Am avut cu ocazia acestor alegeri prezidenţiale surprize dintre cele mai plăcute în ce priveşte votul din Diasporă. La primul tur s-a atins un record, record care a ţinut două săptămâni. În turul doi s-a atins un nou record.

În prezent sunt 6 parlamentari aleși de românii din străinătate

Cum avem deja practic un milion de votanţi în Diasporă eu îmi doresc ca ei să fie mult mai bine reprezentaţi în Parlament. Voi avea discuţii cu liderii politici, cu partidele pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă Diaspora, care iată a devenit foarte activă”, a declarat Klaus Iohannis.

PMP a anunţat că parlamentarii formaţiunii vor depune, în Parlament, o iniţiativă legislativă care prevede ca numărul parlamentarilor care îi reprezintă pe cetăţenii români de peste hotare să fie de minim 15 deputaţi şi 5 senatori.

La rândul lor, reprezentanţii USR au îndemnat partidele să se unească pentru a sprijini creşterea numărului de parlamentari de Diaspora. USR are un proiect de lege care prevede ca aleşii pentru Diaspora să fie de 14, nu de 6, cât sunt în prezent.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Escrocherie în Marea Britanie. Și-au trimis mașinile în România, dar acum le caută prin parcările din Anglia

Escroacele românce care jefuiau bătrâni, prezentându-se ca voluntare pentru o organizațe de caritate, au fost trimise la închisoare