in

Irlanda. Hărțuit și concediat pentru că este român. Despăgubit după doi aniUn român care lucra ca agent de securitate în Dublin a primit 20.000 de euro despăgubire după ce s-a dovedit că a fost hărțuit rasial de către proprietarul hotelului la care lucra.

Potrivit Irish Examiner, Ioan Florin Rusu era de serviciu la intrarea în hotel, pe 26 iunie 2015, când hotelierul i-a spus că toți românii sunt hoți și mincinoși.

„Românii sunt hoți și mincinoși. Polițiștii români fură portofele și telefoane din barul hotelului”, a spus proprietarul clădirii situată în centrul capitalei irlandeze.


Cei doi au apărut în fața Comisiei pentru Relații de Muncă (WRC), unde Rusu a declarat că hotelierul i-a spus să plece la el acasă.

Românul a anunțat firma de securitate pentru care lucra, Senture Security, iar supraveghetorul său i-a spus să meargă acasă și să îl contacteze a doua zi.

În ziua următoare a fost anunțat că nu va mai lucra la hotelul irlandezului, ci va fi trimis în alte locații. A așteptat să primească de muncă, însă în zadar.

Reprezentanții firmei de securitate au sus că nu neagă faptul că Rusu a fost hărțuit de patronul hotelului și nu a negat cele spuse de acesta la adresa românului, mai scrie Irish Examiner. Aceștia au mai spus că atunci când au fost informați au luat imediat măsuri pentru a-l proteja pe angajat.

Rusu a mai declarat comisiei că nu era pentru prima oară când hotelierul făcea remarci rasiste. Acesta i-ar mai fi spus unui agent de securitate să se ducă la el acasă și l-ar fi numit „măgar”. De asemenea, românul a mai spus că de cele mai multe ori irlandezul era beat.

În cele din urmă, românul a găsit de muncă la o altă companie de securitate, unde însă câștiga foarte puțin, ceea ce l-a făcut să se întoarcă în România, unde locuiește acum. El a călătorit în Irlanda pentru audierea cazului său.

Jurista Orla Jones, cea care s-a ocupat de caz, a spus că Rusu a fost hărțuit pe motivul naționalității și rasei sale și că Senture Security nu a luat nicio măsură ca urmare a plângerii acestuia.

Ea a mai declarat că Senture Security nu ar fi tratat la fel un angajat irlandez și că l-a supus pe român unui tratament mai puțin favorabil din motive rasiale.

Jones a mai apreciat că Rusu a fost concediat din cauza plângerii pe care a făcut-o și că a fost hărțuit și de hotelier.

O adolescentă de 16 ani s-a sinucis din cauza glumelor rasiste ale colegilor

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Un jurnalist britanic pune punctul pe „i”: „ Bancherii sunt vinovați de scăderea salariilor, nu românii”

Dăm voce Diasporei. Alina Iacubovschi, trainer de dezvoltare personală: «Foarte mulţi români preferă să se victimizeze»