in

Ministra Diasporei crede că a găsit soluția: „Vrem să aducem românii acasă, acesta e primul pas”


Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, spune că are vești bune pentru toți românii din diaspora. În curând, aceștia vor primi tot ce au nevoie pentru a se întoarce în țară.

România se confruntă cu probleme serioase privind exodul de forță de muncă. Tot mai mulți români părăsesc țara pentru un job mai bine plătit în străinătate.

Din cauză că problema lipsei forței de muncă ia amploare, guvernanții s-au gândit să ia măsuri cu privire la motivarea românilor din străinătate să se întoarcă în țară, dar mai ales să îi motiveze pe cei prezenți să nu plece.

Ministrul Natalia Intotero a declarat că autoritățile vor organiza în ianuarie o bursă a locurilor de muncă pentru românii din Spania, Italia și Marea Britanie.

Vrem să aducem românii acasă iar acesta este un prim pas,” a declarat Intotero în cadrul Forumului Capitalului Românesc care a avut loc la Palatul Parlamentului din București, pe 12 decembrie.

La eveniment au participat cei mai importanți oameni de afaceri din România precum și reprezentanți guvernamentali.

Frank Timiș, Gruia Stoica, Cristian Erbașu, Werner Wolff sunt doar câteva dintre numele prezente în sală.

Din partea executivului au participat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni și vicepremierul Viorel Ștefan.

Principalele teme ale dezbaterii au fost: capitalul autohton în Anul Centenarului, moment istoric pentru România și prilej de bilanț economic; care sunt pârghiile pentru dezvoltarea economică viitoare a României?; cum sprijină autoritățile investitorii autohtoni?; care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă un antreprenor român în competiția cu investitorii străini?, scrie Capital.
Brexit. Situație tensionată în Marea Britanie. Theresa May are de gând să scoată militarii în stradă

Președintele Iohannis spune că și el putea să plece din țară: „Am vrut să rămân, nu am rămas din greșeală”