in

Nu ai anunțat Fiscul că pleci din țară? Vei fi amendatSancţionarea celor care pleacă la muncă în străinătate şi care nu depun la timp chestionarul de rezidenţă fiscală este una din prevederile noii ordonanţe 30, ce modifică Codul de procedură fiscală.

„De data aceasta, principalii contravenienţi sunt românii care lucrează în străinătate şi care nu şi-au anunţat plecarea la Fisc. Astfel, un cetăţean român ce părăseşte teritoriul ţării pentru o perioadă mai mare de 183 de zile trebuie să deţină chestionarul de rezidenţă fiscală. Acesta se depune cu minim 30 de zile înaintea plecării din România. Prevederea a fost reglementată de la 1 ianuarie 2016 prin noul Cod fiscal. Ordonanţa recent publicată introduce amenzi pentru cei ce nu respectă această procedură. Amenda este între 50 de lei -100 de lei, nu este o sumă mare, însă gestul în sine este unul neagreabil atâta timp cât nimeni nu a făcut vreo informare publică cu privire la obligaţia acestor cetăţeni”, a declarat consultantul fiscal Adrian Benţea pentru Mediafax.

Taxele judiciare introduse de Guvernul britanic în 2013 sunt ILEGALE. Banii înapoi!


Plata taxelor în România pentru românii din diaspora. INSTRUCȚIUNI de completare a Declarației privind „veniturile realizate din străinătate”

Diaspora umflă bugetul României. Zeci de milioane de euro din taxe consulare. Consulatul din Londra, pe locul doi la contribuția bugetară

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Ducesa de Cambridge așteaptă al treilea copil. Unii britanici sunt revoltați din cauza asta

Afacere de familie. Frații Spartacus și Decebal, acuzați că duceau fete „la produs” în Irlanda de Nord