in

PNL a aprobat lista candidaților pentru diaspora. Din păcate, nu are nicio legătură cu diaspora

Conducerea Partidului Național Liberal a definitivat și aprobat lista cu candidați pentru diaspora la alegerile generale din acest an, din luna decembrie.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, citate de Jurnalul Românesc din Austria, la Senat lista candidaților va fi deschisă de actualul senator Viorel Badea, iar la Camera Deputaților primul pe listă va fi Mihai Voicu.

Voicu trebuia să candideze inițial pentru București, însă a fost mutat după dimisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului. 

Pe lista de deputaţi de diaspora din partea PNL vor candida şi Alexandru Barbăroşie – Rep. Moldova, Marius-Ionel Ioan- Spania, Gabriel Săvulescu, Angela Aramă – supleant, Valentin Făgărăşian – supleant.

La Senat, tot pentru Diaspora, va mai candida din partea PNL:  Mihai Petre Sabailă, Antoniu Robert Nyerjak – supleant şi Camelia Maria Bichiş – supleant.

Unul dintre liberalii care nu s-a regăsit pe listă a comentat, la anunțarea candidaților, potrivit Jurnalul Românesc: „Nu aveam chef să stric banii aiurea cu campania, e lista lui Badea, ar trebui să își asume rezultatele”.

 

Având în vedere că de anul acesta s-a revenit la listele pentru alegeri, doar primii de pe liste au o șansă să intre în Parlament.

Vor fi peste 100 de secții de votare noi în diaspora. Românii din Marea Britanie vor avea la dispoziție mai multe secții decât la prezidențiale

Robert Turcescu scoate „românul” din el: „Sunt mândru să îi arăt copilului meu cum miroase un grătar încins cu mititei și cum se bea o bere românească”

Fost tenisman și jurnalist sportiv, Mihai Rusu vrea să îi reprezinte pe românii din diaspora în parlament

Victor Ionescu, drept la replică: „Sunt o persoană cu atitudine proactivă și constructivă”

PNL propune un plagiator ca reprezentant al românilor din Diaspora în Parlament
Mit sau realitate: Alcoolul omoară neuroni?

Iaşul, invadat de credincioşi pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei