in

Primar PSD din Teleorman nu vrea ca diaspora să voteze: „Sunt acolo, să stea acolo, să-și aleagă acolo președintele!”

Primarul comunei Seaca, din Teleorman, Lucian Călin, are o opinie categorică în ceea ce privește dreptul românilor din străinătate de a vota. Pe teritoriul comunei pe care o păstorește se află celebra Insulă Belina.

Primarul a declarat pentru Recorder.ro că „la alegerile prezidențiale ar trebui să aibe drept de vot cei care stă în țară, cei care plătesc impozite aici, nu să ne aleagă cei din diaspora președintele. Sunt acolo, să stea acolo, să-și aleagă acolo președintele!


Declarațiile au fost făcute, zilele trecute, la Congresul PSD

Conform proiectului de lege adoptat de Senat, votul în străinătate se va desfășura pe parcursul a trei zile, iar alegătorii care au stat la coadă până la ora 21.00, când se închid secțiile de vot, vor putea să voteze până la ora 0.00.

Pe teritoriul comunei Seaca se află celebra insulă Belina, închiriată de societatea Tel Drum de la Consiliul Județean Teleorman. De altfel, această trecere a insulei în proprietatea CJ Teleorman face obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Tribunalului București.

Potrivit rechizitoriului, „în anul 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziții legale”.

Asta în condițiile în care în albia minoră a Dunării, Insula Belina și Brațul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii și al Constituției, prin urmare nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu județean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege, subliniază anchetatorii.

Concret, în perioada 23 septembrie 2013 – decembrie 2013, în calitate de secretar de stat, Sevil Shhaideh „a inițiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare și a prezentat guvernului pentru aprobare un proiect de hotărâre de guvern (ce se va numi H.G. 943/2013), precum și nota de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de inițiator.

Pe baza acestor acte s-a aprobat transmiterea unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel către domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman. Aceasta, în condițiile în care inculpata cunoștea că în acest mod întocmește acte care încalcă o serie de dispoziții legale”, explică procurorii.

Sursa: AdevărulLondra, amenințată de atentate teroriste. Big Ben, în flăcări: „Venim în curând!”

Un român care locuiește în Anglia a dispărut în Curtea de Argeș. Se bănuiește că și-a pus capăt zilelor din cauza depresiei