in

Români sclavi în Irlanda. Munceau sub amenințare la o spălătorie auto

Cinci bărbați din România, cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani, munceau în condiții de sclavie modernă la o spălătorie auto din Letterkenny, Donegal, scrie Irish Times.Cei cinci au fost scoși din spălătoria cu pricina de polițiștii irlandezi de la Gardaí (Poliția Irlandeză) care au apreciat că au de-a face cu primul astfel de caz major, în timp ce fenomenul este în creștere în Marea Britanie și în alte țări din Europa.

Un suspect a fost reținut în acest caz. Potrivit Irish Times, celor cinci li se promisese că vor fi plătiți cu bani cash și li se va asigura și cazare. În loc de asta li s-au confiscat pașapoartele și nu au văzut niciun ban.

Polițiștii au spus că cei cinci erau constrânși să continue să lucreze în spălătoria auto sub amenințarea că familiile lor din România ar fi avut de suferit dacă spuneau ceva autorităților.

Cum oamenii nu cunoșteau limba engleză și nu aveau nici cunoștințe juridice, au rămas acolo până au fost descoperiți de polițiști.

Patru dintre ei au fost reuniți cu familiile lor din țară.

Bărbatul reținut are 41 de ani și, potrivit Irish Times, a fost interogat o noapte după care a fost lăsat în libertate.

Tot în legătură cu acest caz au fost confiscate mai multe telefoane mobile, documente și calculatoare. De asemenea, s-a luat legătura cu polițiștii din România, cu scopul de a se furniza informații și dovezi care ar putea fi utilizate în urmărirea penală.,


„Sclavi” într-un parc de rulote din Țara Galilor

Cum mai locuiesc românii în Londra. 26 de oameni într-o casă cu trei dormitoare. Cea mai ieftină chirie, în BECI!

Căutat în toată Europa, prins la o spălătorie auto din UK. Acuzat de atacuri în Ungaria

Șase români, „sclavi” la o spălătorie auto din Cambridge
Cum înșela o româncă bărbații de pe site-urile matrimoniale englezești. A strâns o adevărată avere!

Peste un milion de autoturisme Volkswagen „trucate” în Marea Britanie