in

Românii pleacă masiv de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava

În anul 2019 s-au procesat 430.123 de pasageri pe Aeroportul ,,Ștefan cel Mare” Suceava , după ce, în anul 2018, erau procesați 353.000 de pasa­geri, iar în 2016 puțin peste 50.000 de pasageri.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pe baza unei informări oficiale de la conducerea Aeroportului. Din totalul pasagerilor procesați pe toate cursele, un număr de 32.167 pa­sageri sunt cetățeni ucraineni, ma­re parte din aceștia optând pentru zborurile spre destinațiile externe low-cost din Italia (Milano – ­Ber­ga­mo, Bologna și Roma – Ciampino).

În martie 2020 Tarom va include cinci noi zboruri spre București, iar WizzAir va păstra și după 29 martie (orarul de vară) cursele low-cost spre Londra – Luton, Roma – Ciampino, Milano – Bergamo, Bologna și Memmingen. Charterele pe perioada estivală sunt, deocamdată, preconizate către Antalya, Bodrum, Hurghada și Monastir  

Potrivit sursei citate, ulterior includerii destinației Memmingen și su­plimentării zborurilor către Londra-Luton, numărul pasagerilor pro­ce­­­sați a crescut cu 22 de procente fa­­ță de perioada similară a anului tre­cut.

Pe Aeroportul Suceava operează companiile TAROM și WIZZ AIR din care prima operează 13 zboruri pe săptămână spre București. „Din luna martie a anului 2020, TAROM va include încă 5 frecvențe pe săptămână pe lângă cele deja existente”, a declarat Gheorghe Flutur. Gradul de încărcare la cursele ope­rate de compania TAROM este de peste 80%.

Compania WIZZ AIR operează zboruri zilnice spre Londra/Luton, cea mai solicitată rută de la Suceava, cu un grad de încărcare de peste 95%, acum cu 9 zboruri pe săptămână. Mi­la­no/Ber­­gamo, cu 5 zboruri pe săptămână în această perioadă, este următoarea destinație preferată de pasagerii din aria de captare a Aeroportului, inclu­siv de către pasagerii ucraineni.

Destinațiile de vacanță au fost foarte populare în sezonul estival 2019, turiștii care au ales  ca punct de plecare Aeroportul ,,Ştefan cel Mare” din Suceava având la dispo­ziție 7 zboruri pe săptămână, în fie­care zi de luni, miercuri, joi, vineri și duminică, spre litoralul Mării Me­diterane, respectiv Mării Roșii, către des­tinații ca Antalya, Bodrum, Hur­ghada sau Monastir.

Programul preliminar pentru sezonul estival 2020 include zboruri charter spre Turcia – Antalya și Bodrum – precum și stațiunea Hurghada din Egipt și localitatea turistică Monastir din Tunisia.

Sursa: Obiectiv de Suceava

Zbor din România pe Aeroportul Luton, anulat din cauza ceții. Revoltă pe Facebook: „Împărțeau câte o pungă de BakeRolls și o sticlă de apă la 0,5l”
VIDEO – Minoră prinsă la furat, bătută și scoasă în stradă dezbrăcată

Avertisment de la UE cu privire la Brexit: „Nu subestimați suprimarea libertății de circulație”