in

Sute de români au fost repatriați în ultimele zile. Cei mai mulţi, din Marea Britanie

Autoritățile române au repatriat 394 de cetățeni români aflați în Regatul Spaniei, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Republica Tunisiană în ultimele două zile.

La sfârșitul săptămânii trecute au revenit în țară 146 de români din Marea Britanie, 138 din Olanda, 101 din Spania și 9 din Tunisia, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Printre cei care au revenit în țară se regăsesc români care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective, precum și un caz medical.

Revenirea în țară a fost asigurată prin intermediul a două curse aeriene speciale operate de compania Tarom și alte două curse aeriene speciale operate de către companii private, pe rutele București-Madrid-București, București-Amsterdam-București, București-Londra-București, respectiv București-Tunis-București.

Demersurile autorităților române au permis și revenirea unor cetățeni străini rezidenți în România, respectiv 12 tunisieni, zece spanioli, șapte britanici, doi italieni, un cetățean al Republicii Moldova, un croat, un american, un olandez, un japonez și un cetățean al Coastei de Azur.

Atenţionare MAE

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

judecător iranian decedat Bucureşti

Moarte suspectă în Bucureşti. Un judecător iranian acuzat de tortură și luare de mită a fost găsit decedat

românce Londra născut infectată

Coşmarul unei românce din Londra care a născut de urgenţă după ce a fost infectată: «Mi-au zis că trebuie să scoată copilul şi că am şanse 50-50 să trăiesc sau să mor»