in

Trei milioane de lire, costul alegerilor prezidențiale organizate în Marea Britanie. „Se fac eforturi uriașe!”

Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, a vorbit în emisiunea ”Punctul de întânire”, despre eforturile uriașe care s-au făcut în Regatul Unit pentru alegerile prezidențiale. Numărul secțiilor de vot a crescut vertiginos, de la 29 câte erau la alegerile europarlamentare, până la 72.

”Am făcut un efort organizatoric și logistic extraordinar și le mulțumesc tuturor colegilor mei din ambasadă dar și consulilor onorifici, care fac acest lucru fără nicio obligație statală financiară. Am majorat numărul secțiilor din Marea Britanie, de la 29 câte erau la alegerile europarlamentare, la 72.

E un număr uriaș, care ar trebuie să elibereze presiunile care au fost la alegerile europarlamentare. E un efort, e un efort și financiar. Vreau ca publicul să știe că cel puțin în Marea Britanie, efortul financiar se cirează după estimările noastre între 2 și 3 milioane de lire sterline, pentru cei aproximativ 500.000 de români care trăiesc, lucrează și studiază acolo.

Am rezolvat problema spațiilor și sper în continuare și fac un apel pe această cale la comunitatea românească din Marea Britanie să se implice și în procesul de organizare a alegerilor, în birourile secțiilor de votare.

Vreau să spun că votul prin corespondență, din păcate, nu este o modalitate care să aibă succes, deși în Marea Britanie avem cel mai mare număr de oameni care s-au înscris pentru votul prin corespondență. Cred că avem 11 mii.”, a spus Dan Mihalache.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Pedofilul britanic care a abuzat 200 de copii a fost ucis într-o închisoare din Yorkshire

Număr uriaș de secții de votare pentru cei 500.000 de români din Marea Britanie, anunțul AEP. Vezi adresa secției din zona ta