in

Un primar din Gorj jignește românii din diaspora: „Gunoaie, slugi occidentale, paraziți!”


Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, din județul Gorj, a răspuns unui mesaj pe Facebook, spunând, miercuri, despre românii stabiliți în străinătate că sunt „niște gunoaie, slugi occidentale, paraziți”.

„Hai sictir, ălora care vă dați cu părerea, dar nu trăiți în România. Niște gunoaie, slugi occidentale, paraziți! Rușine! Mă iau cu orice gunoi plecat din țară de piept! Nu vă e rușine? Ați fost școliți cu bani românești, nu plătiți impozite în țara asta, dar vă dați cu părerea. V-ați dat bacalaureatul? M-am săturat de bovinele care-și dau cu părerea despre țară și locuiesc afară. Spălători de bude în occident. Nu mă umiliți voi pe mine și nici pe aleșii mei”, a scris Cosmin Pigui într-un mesaj pe Facebook, potrivit Mediafax.

Mesajul transmis de Pigui la o postare a fost distribuit de reprezentanți ai asociațiilor din Diaspora, aceștia spunând că așa se adresează primarul din Peștișani, județul Gorj, românilor plecați în afara țării.

Întrebat despre mesaje, primarul Cosmin Pigui a răspuns că există, în Peștișani, un grup care „lucrează puternic” împotriva lui, iar contul de pe care s-a scris mesajul nu i-ar aparține.

„La Peștișani e creat un cerc foarte puternic, un grup care lucrează foarte puternic împotriva mea pe Facebook și sunt creații. Eu sunt foarte puternic atacat, mi-au făcut conturi false, cel puțin cinci-șase conturi și de un an mă toacă într-una. Îmi scot din context, fac tot felul de falsuri. Nu am scris eu așa ceva. Nu este pe contul meu. Să dezmint ce nu am spus. Am început să adun din postările care sunt pe Facebook pentru a face plângere. Contul e cu numele meu”, a declarat primarul din Peștișani.

Mai mult, edilul spune că el chiar are prieteni în Diaspora.

„Am foarte mulți prieteni în Diaspora, vecinii mei cam toți, îi aștept să vină acum acasă, unii au venit în august, alții vin în septembrie. Sunt oameni muncitori care s-au dus să-și facă un gram de avere ca să se întoarcă în România”, a mai spus primarul.

Un preot îi jignește pe românii din străinătate: „Doar pleava pleacă din țară”

Mircea Badea jignește românii din diaspora: „Trimit bani în țară ca să își ia rudele lor biscuiți. Hai siktir!”
Vrea să fie președintele României și este de acord cu Brexitul: „Militez pentru ieșirea Marii Britanii din UE”

Criză acută de muncitori: «Suntem o ţară în pericol de dispariţie»