in

Victor Ponta: ”Sarcina Diasporei româneşti nu este deloc uşoară”Victor Ponta a transmis un mesaj celor două organizaţii PSD din Diaspora, PSD Belgia şi PSD Anglia în care salută inițiativa acestora de a facilita implicarea românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării în actul de guvernare.

”Partidul Social Democrat şi eu personal salutăm iniţiativa celor două organizaţii PSD din Diaspora, PSD Belgia şi PSD Anglia, de a facilita implicarea românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării în actul de guvernare. Această iniţiativă vine în întâmpinarea politicii noastre de promovare a valorilor româneşti din străinătate printr-un parteneriat din care să beneficieze românii şi România”, a spus Ponta.

Liderul PSD a subliniat că”sarcina Diasporei româneşti nu este deloc uşoară”. ”Prin ceea ce faceţi, puteţi schimba felul în care România este văzută în afară, dar vocea voastră trebuie auzită şi recunoscută. În Romania avem nevoie de o dezbatere politică reală despre potenţialul Diasporei româneşti şi ce implică aceasta atât la nivel economic, cât mai ales la nivelul de resurse umane. ”

”Atât Bruxelles cât şi Londra reprezintă surse importante de expertiză în domeniul afacerilor europene sau în cel antreprenorial, care ar putea avea o contribuţie majoră la efortul nostru de a repune România pe lista ţărilor importante în Uniunea Europeană”, a conchis prim-ministrul României.
The Economist: România incapabilă să asimileze fondurile UE

Român găsit mort pe o plajă din East Sussex