in

Viorica Dăncilă i-a numit „ăştia” pe românii din diaspora: „Am vrut să folosesc expresiile președintelui Iohannis”

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dancila, i-a numit „ăştia” pe românii din diaspora, în timpul declaraţiei de presă susţinută în debutul „dialogului deschis”, organizat marţi cu jurnaliștii, scrie Ziare.com.

Dăncilă l-a criticat pe contracandidatul său în turul doi al alegerilor prezidențiale, că nu a făcut nimic pentru românii din străinătate.

„Klaus Iohannis pune mare accent pe votul din diaspora. Dar ce a făcut pentru romani, să îi aducă acasă? Romanii s-au săturat de lozinci. Noi am implementat programe, am facilitat votul pentru ei, am acordat suport în educație pentru copiii romani de peste hotare.

Ce a făcut Klaus Iohannis? Nu a avut nicio deplasare dedicată romanilor din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în state unde sunt romani, nu s-a întâlnit cu “ăștia”, nu a vorbit despre venirea lor în România, nu a făcut nimic pentru consolidarea relațiilor cu cei aflați în afara granițelor”, a declarat Dăncilă.

Ulterior, la Antena 3, Viorica Dăncilă a explicat folosirea termenului „ăștia”. Ea a spus că a vrut să preia expresiile utilizate de Klaus Iohannis, dar a uitat să folosească ghilimele.

Mai mult, Viorica Dăncilă s-a arătat deranjată de faptul că presa a criticat-o pentru faptul că a folosit acest termen.


„Eu am vrut să folosesc expresiile pe care le folosește președintele, doar că am uitat să folosesc ghilimelele. Şi când am folosit termenul “ăștia” şi când am folosit “niște evrei”. În niciun caz, să jignesc pe cineva. Eu cred că trebuie să accepți criticile dacă se bazează pe fapte reale”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a participat, timp de două ore şi jumătate, la “un dialog deschis” cu presa.

Declarația de presă, care a fost urmată de întrebările a zeci de jurnaliști, a început la ora 18:00, cu o oră înainte de dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, și s-a întins până la ora 20:30.

Liderul PSD l-a criticat din nou pe șeful statului, pentru că a refuzat o dezbatere, acuzându-l că este las și fricos. Dăncilă a explicat și de ce nu a mers la dezbaterea lui Iohannis, așa cum anunțase.

Klaus Iohannis a câștigat diaspora. Viorica Dăncilă, sub Theodor Paleologu și Mircea Diaconu

Dăncilă se teme de noi cozi la votul din diaspora: „Am încercat să facem tot ce este omenește posibil ca oamenii să poată vota decent”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Români, sclavi la o spălătorie auto din Anglia: „Ne-au luat cărțile de identitate. Stăteam într-o cameră cu șobolani”

Marea Britanie, republică? Mesaje subversive într-un îndrăgit serial despre familia regală