in

Guvernul României se pune bine cu diaspora. Premiază 100 de români din străinătate

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) organizează în premieră Gala „100 pentru Centenar” prin care câte 10 români de succes, adevărate modele de conduită și implicare în păstrarea și promovarea identități românești peste hotare, din 10 țări cu comunități semnificative de români, vor primi distincții simbolice acordate de Guvernul României.

Lansarea proiectului are loc în data de 16 mai a.c. la Hôtel de Ville – Grand-Place de Bruxelles, în Belgia, în prezența ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a membrilor misiunii diplomatice a României de la Bruxelles, a reprezentanților mediului asociativ românesc din teritoriu, a mass-media în limba română, a autorităților locale, precum și a tuturor românilor interesați să participe la activitate.

Evenimentul este primul din seria celor aflate pe agenda MRP, urmând a fi replicat și în: Statele Unite ale Americii (Washington), Portugalia (Lisabona), Franța (Paris), Italia (Roma), Spania (Madrid), Grecia (Atena), Germania (Berlin), Marea Britanie (Londra) și Israel (Ierusalim).


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Tot ca parte a promovării valorilor românești, în cadrul deplasării în Belgia, ministrul Natalia-Elena Intotero va lua parte și la Ziua Costumului Popular Românesc marcată în acest an într-un mod cu totul deosebit. În vederea celebrării unicității tradițiilor românești, Primăria Bruxelles-ului a dispus ca celebra statuetă Manneken Pis, una dintre atracțiile turistice ale Capitalei Belgiei, să fie îmbrăcată în costum național românesc, mai precis în cel de călușar.

Rasism la nivel înalt? ICR se dezice de un proiect după un clip în care o femeie de culoare poartă ia românească

Vedetele din întreaga lume sunt încântate de IA românească. Iată 10 dintre ele!

Londra. Româncă răpită de pe stradă și vândută proxeneților violenți. „Când ceream de mâncare, eram bătută, dacă voiam să dorm, eram violată”

Directorul MI5 avertizează în legătură cu atacurile teroriste. 12 atentate au fost prevenite în Marea Britanie în ultimul an