in

ATENȚIE! DE AZI vă puteți înregistra on-line pentru a vota prin corespondență la prezidențiale

Începând de astăzi, 28 iulie, ora 12.00, ora României, cetățenii români din străinătate se pot înregistra on-line pentru a vota prin corespondență la alegerile prezidențiale din această toamnă.

„La Alegerile pentru Președintele României din 10 și 24 noiembrie 2019, românii aflați în străinătate au la dispoziție, pe lângă varianta de a vota la secția de votare, și posibilitatea de a primi acasă buletinul de vot și de a-și trimite opțiunea de vot prin poștă, fie la sediul misiunii diplomatice, fie în România”, transmite Ambasada României la Londra.

„Totodată, românii din străinătate se pot înregistra on-line pentru a solicita înființarea unei secții de votare în localitatea în care au reședința”, mai arată aceeași instituție.

Înregistrările se fac pe portalul www.votstrainatate.ro administrat de Autoritatea Electorală Permanentă. până cel mai târziu la data de 11 septembrie 2019, ora 23.59, ora României.

Alegătorul care dorește să se înscrie pentru votul prin corespondență trebuie să completeze un formular on-line, în care va menționa: 
– numele, prenumele;
– codul numeric personal;
– adresa de domiciliu sau reședință;
– adresa de e-mail;
– opțiunea de transmitere în țară sau la reprezentanța diplomatică a votului exprimat prin corespondență. 

La formular, alegătorul trebuie să anexeze copia scanată sau fotografia actului de identitate și a documentului care dovedește dreptul de ședere, eliberat de autoritățile străine.

Lista documentelor care dovedesc dreptul de ședere în străinătate este cuprinsă în Ordinul 500/2016 privind documentele care atestă reședința în străinătate în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile parlamentare din anul 2016.


Întrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare și înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected].

Iohannis a semnat: noua lege privind votul anticipat şi prin corespondenţă, promulgată

Hull. Violator român, căutat pentru a-și ispăși pedeapsa. Dat în urmărire de poliție

Monstrul din Caracal a recunoscut că a ucis două fete și le-a ars corpurile